Lijst Linssen verbolgen over subsidie aan PopMonument
Foto: Andreas Helmsdorf - Pixelio

Lijst Linssen verbolgen over subsidie aan PopMonument

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een subsidie van 15.000 euro te verstrekken aan Stichting Pop Monument. Met deze subsidie maakt de gemeente de speciale editie van PopMonument 2020 mogelijk en dat stuit Lijst Linssen tegen de borst.


"Popmonument wordt niet alleen lokaal, maar ook landelijk en provinciaal gezien als een onderscheidend concept en ontvangt landelijk en regionaal financiële ondersteuning", stelt het college van burgemeester en wethouders. "De gemeente Bergen op Zoom brengt een kwart van de exploitatie in met deze subsidie. Popmonument voldoet aan de drie vaandels van de Cultuurvisie: talentvol, creatief/innovatief en historisch."

Het zijn redenen voor het college om dit evenement financieel te ondersteunen, maar Lijst Linssen is een andere mening toegedaan. "Dit evenement trekt slechts 240 bezoekers en het is overigens nog maar de vraag of dit evenement doorgang gaat vinden tijdens Coronatijd", stellen Julien Voets en Ton Linssen. "Wij hebben grote bedenkingen bij dit collegebesluit."

Zij vinden dat dit geld veel beter besteed kan worden aan ondernemers en bewonersinitiatieven, waaronder De Keet. "Het bewonersinitiatief De Keet in Fort Zeekant is rijp voor een subsidie. Jarenlang heeft initiatiefnemer Ricky Dinkelberg haar eigen vermogen (en erfenis) geïnvesteerd in De Keet. De Keet brengt mensen laagdrempelig bij elkaar en lijkt ons inziens net zo succesvol als dat er een professionele partner daar actief zou zijn."

Dat De Keet nu moet sluiten betreurt Lijst Linssen. "Wij vinden dat juist dit initiatief onmisbaar is en gedeeld overeind kan worden gehouden door Gemeente Bergen op Zoom en Stadlander. Dit kan ons inziens met 3000 euro per jaar en we voorkomen daarmee dat dit initiatief verloren gaat aan een dure professionele partner zoals WijZijn Traverse."

Lijst Linssen wil nu van het college weten wat hun standpunt is ten aanzien van de subsidieverstrekking in relatie tot de aangekondigde bezuinigingen. "Is het college bereid om deze subsidie aan PopMonument, omdat dit tijdens de Coronacrisis volledig in strijd is met bestrijding van de schuldenlast en tegen de borst stuit van ondernemers en bewonersinitiatieven, met onmiddellijke ingang in te trekken?"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief