Gemeente positief over nieuwe ontwikkeling voor Gouvernementsgebouw
Foto: Google Maps

Gemeente positief over nieuwe ontwikkeling voor Gouvernementsgebouw

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders wil, onder voorwoorden, meewerken aan het plan voor een herontwikkeling van het Gouvernement in de binnenstad van Bergen op Zoom. 


Het Gouvernementsgebouw, ooit de residentie van de gouverneur van de stad, later een militair hospitaal en daarna verbouwd tot klein winkelcentrum staat sinds 2013 en het vertrek van Basic Fit volledig leeg. Maar, een initiatiefnemer heeft zich bij de gemeente gemeld om het totale complex aan te kopen om het vervolgens te herontwikkelen. Als het aan de initiatiefnemer ligt komt er onder andere een horecagelegenheid in het pand, een winkel aan de Wouwsestraat én 13 appartementen. Daarnaast wordt nog één grondgebonden woning toegevoegd aan de Korenbeursstraat. 

"Met voorliggend plan wordt het aantal vierkante meters detailhandel met ca. 3000m2 gereduceerd. Het initiatief past binnen de Brede aanpak Binnenstad als het gaat om de faciliterende rol van de gemeente en het ruimte bieden aan marktpartijen om ideeën verder uit te werken."

De initiatiefnemer gaat de komende tijd aan de slag met het aanvragen van vergunningen, zo wordt er op korte termijn een Omgevingsvergunning ingediend voor afwijken van het bestemmingsplan ten behoeve van de functie horeca en wonen. De gemeente heeft de initiatiefnemer daarnaast gevraagd om op korte termijn in gesprek te gaan met de omgeving, zodat voor iedereen duidelijk wordt wat de exacte plannen zijn.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief