Coronateststraat bij El-Feth Moskee; in korte tijd veel besmettingen
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Coronateststraat bij El-Feth Moskee; in korte tijd veel besmettingen

BERGEN OP ZOOM - Een tijdelijke testlocatie voor coronabesmettingen strijkt op donderdag 6 en vrijdag 7 augustus neer op de Wattweg in Bergen op Zoom. De teststraat is specifiek bedoeld voor bezoekers van moskee El-Feth en hun naasten, omdat er in korte tijd veel bezoekers van de moskee besmet zijn geraakt met het virus.


"Afgelopen week zijn er in Bergen op Zoom 32 geregistreerde corona besmettingen bijgekomen. Ondanks het feit dat de moskee vanaf de eerste dag alle voorzorgsmaatregelen zeer serieus in acht heeft genomen, zitten er onder deze besmette personen verschillende bezoekers van moskee El-Feth en/of hun naasten", laat de gemeente Bergen op Zoom weten

Uit voorzorg heeft het bestuur van de moskee afgelopen weekend besloten om de moskee gesloten te houden. Zo wil het bestuur een verdere verspreiding van het virus verder tegengaan. Het bestuur is dan ook blij met de komst van de teststraat. “Wij hebben alle voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen altijd in acht genomen en zullen dat blijven doen. Zo desinfecteert iedere moskeebezoeker zijn/haar handen bij binnenkomst, wordt iedereen geregistreerd bij meer dan 100 bezoekers en is de moskee van binnen ingericht op 1,5 meter”, aldus de woordvoerder Najib El-Allouchi. “We hopen dat we door de komst van deze tijdelijke teststraat het virus razendsnel kunnen indammen.”

Loco-burgemeester Barry Jacobs doet een dringende oproep aan deze doelgroep om zich bij deze mobiele teststraat te laten testen. “Dat kan zonder afspraak bij corona gerelateerde klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts. Verder wijzen we alle Bergenaren nogmaals op de maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM: houd altijd 1,5 meter afstand, neem je hygiëne voorzorgsmaatregelen serieus, blijf thuis als je klachten hebt en laat je dus zo snel mogelijk testen. Alleen samen kunnen we het virus indammen”. 

De coronateststraat is open op donderdag van 9 –12 uur en van 13 – 16 uur en op vrijdag van 9 – 13 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief