Geen discriminatie bij coronateststraat: 'We hadden dit ook bij een supermarkt gedaan'
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Geen discriminatie bij coronateststraat: 'We hadden dit ook bij een supermarkt gedaan'

BERGEN OP ZOOM - "Wij zijn van mening dat er geen sprake is van discriminatie. Ook wanneer er sprake zou zijn van verspreiding rondom andere plaatsen (zoals een supermarkt, een horecalocatie etc) waarbij een grote groep mogelijk besmet geraakt is, zou de GGD hetzelfde acteren", dat reageert de gemeente Bergen op Zoom op vragen van GBWP.


De afgelopen dagen was er veel commotie rondom de mobiele teststraat die vanaf vandaag tijdelijk bij de Wattweg staat. Er zijn in korte tijd veel coronabesmettingen bijgekomen in Bergen op Zoom en een groot deel daarvan heeft in de afgelopen periode een bezoek gebracht aan de El-Feth moskee in Bergen op Zoom. De teststraat is daarom specifiek bedoeld voor bezoekers van moskee El-Feth en hun naasten.

GBWP en Lijst Linssen wilden weten waarom deze bezoekers worden voorgetrokken, maar daar is volgens de gemeente geen sprake van. "Wij zijn niet van mening dat de bezoekers van de moskee El-Feth worden voorgetrokken. De GGD heeft ons verzocht of zij voor deze doelgroep een tijdelijke teststraat in mogen richten in onze gemeente. Wanneer overige inwoners met klachten bij de teststraat komen, kunnen zij hier ook gebruik van maken. Het is onduidelijk hoe groot de groep (moskeebezoekers en hun naasten) zal zijn, waardoor de overige inwoners in principe verzocht worden om van de reguliere teststraat in Breda gebruik te maken."

De GGD verwacht per dag ongeveer 200 tests af te kunnen nemen. "Het is onduidelijk hoe groot de groep (moskeebezoekers en hun naasten) zal zijn, waardoor de overige inwoners in principe verzocht worden om van de reguliere teststraat in Breda gebruik te maken. Zeker ook omdat de testcapaciteit van deze mobiele teststraat beperkt is."

Lijst Linssen wilden meteen weten of er geen vaste testlocatie ingericht kan worden in Bergen op Zoom, maar dat gaat niet gebeuren. "De GGD heeft samen met een medewerker van de gemeente ook locaties in Bergen op Zoom bezocht, maar de GGD heeft uiteindelijk besloten om de vaste testlocaties in te richten in de gemeenten Roosendaal, Etten-Leur en Raamsdonksveer. De eerste 2 locaties kunnen vanaf 1 september 2020 gebruikt worden. De laatste opent naar verwachting eind september."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief