Lokale bieren vallen steeds meer in de smaak
Archieffoto
Archieffoto (Foto: )

Lokale bieren vallen steeds meer in de smaak

BERGEN OP ZOOM - De populariteit van lokale bieren is Jan Goossen, voorzitter van het Bergs Bierfestival, niet onopgemerkt gebleven. Dit jaar zou de 24e editie van het festival worden georganiseerd, waarbij de nadruk ligt op lokale en onbekendere bieren. "Het wordt de laatste jaren steeds drukker."


"Men wil graag eens wat anders", verklaart Goossen de populariteit. "Mensen willen nieuwe smaken en vooral nieuwe combinaties leren kennen." Daar komt nog eens bij dat het ook steeds meer een trend is om vooral lokaal te kopen. "En men wil weten waar een product vandaan komt en daar is ons festival natuurlijk perfect voor. Mensen kunnen een biertje proeven en meteen aan de brouwer vragen waarom het gebrouwen is, wat er in het biertje zit, etc." Al wordt dat dit jaar toch iets lastiger. 

Het Bergs Bierfestival gaat wel door, maar in een vernieuwde opzet vanwege het coronavirus. "Normaal staan er zo'n 15 tot 17 brouwerijen, dit jaar zullen dat er maar vijf of zes zijn", legt Jan Goossen uit. "Het wordt wel georganiseerd rondom het Provoosthuis, maar met minder mensen. We willen het festival vooral virtueel houden. Mensen krijgen thuis een proefbox met biertjes die ze kunnen proeven, ze krijgen online uitleg over de bieren en ze kunnen meteen vragen stellen."

Dit jaar wordt wél, net als voorgaande jaren, het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap gehouden. "Normaal hebben we ruimte voor zo'n 176 bieren, maar dat is dit jaar opgeschroefd naar 250 tot 300", besluit Goossen.

Kijk voor meer informatie op www.bierbrouwersgilde.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief