Afbeelding

Lijst Linssen: 'Binnenstad is één grote gedoogde parkeerplaats'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De binnenstad van Bergen op Zoom is na 17.00 uur één grote gedoogde parkeerplaats. Dat stelt Meino Dam van Lijst Linssen. Parkeerbeheer zou wel controleren op de 'betaalde parkeerplaatsen', maar auto's op het trottoir zouden overgeslagen worden. 

"Voortdurend bereiken Lijst Linssen klachten van bewoners en ondernemers uit de binnenstad over de parkeeroverlast die alleen maar toeneemt", stelt Meino Dam. Bewoners in de binnenstad hebben volgens Dam al tientallen meldingen gestuurd via de BuitenBeterApp waarbij foto's de overlast aantonen. "Bewoners zien echter geen enkele handhaving."

Het probleem ligt volgens Dam bij het feit dat het gaat om zogenaamde 'Mulder-feiten'. "Parkeren op bijv. trottoirs in de binnenstad zijn zogenaamde 'Mulder-feiten' die wel door Boa’s bekeurd mogen worden maar die geldboete gaat naar het Rijk, terwijl onze Boa’s wel door onze gemeente betaald worden. Dat zou anders moeten en het zou tevens een boost geven aan onze financiële positie wanneer 'eenvoudige verkeersovertredingen' door onze gemeente geïnd zouden mogen worden", stelt Meino Dam. 

Knelpunten liggen volgens Lijst Linssen onder meer ook in de Bosstraat/Potterstraat waar meerdere eetgelegenhedenmaaltijden aan de lopende band thuisbezorgen, terwijl er geen parkeerplaatsen in de directe omgeving zijn en bezorgers genoodzaakt zijn de auto op het trottoir te parkeren. "Er moet immers snel thuis bezorgd worden, waarbij men ook klaagt dat deze bezorgauto’s de binnenstad als racebaan gebruiken. Handhaving hierop is zeer wenselijk."

Lijst Linssen wil nu van het college weten of men op de hoogte is van de parkeeroverlast in de avonduren én of men bereid is om met ondernemers in gesprek te gaan om parkeerproblemen op te lossen. "Is het college ook van mening dat de handhaving in de binnenstad in het algemeen en in het bijzonder op verkeer waaronder parkeren en hardrijdende scooters/bezorgauto’s een verbetering verdient?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief