Afbeelding

Louis van der Kallen maakt zich zorgen over ontlasting in Bergse Heide

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Geldt er een drenkverbod voor paarden op de Bergse Heide? En zo nee, kan dit verbod zo snel mogelijk weer ingesteld worden? Dat wil Louis van der Kallen (BSD) weten van het college. 

Volgens Van der Kallen zijn er op Instagram regelmatig foto's te zien van paarden die al dan niet met berijder(ster) lopen of zwemmen in de Heide. "Hoewel het water formeel geen zwemwater is, maken veel burgers gebruik van het gebied en het water De Heide. Veel kinderen spelen in het water. Van paarden is bekend dat zij zich ontlasten in wateren, veelal zodra hun buik het water raakt.Hun uitwerpselen en urine bevatten veelal voor de mens schadelijke bacteriën", stelt Van der Kallen. 

En hoewel het dus officieel geen zwemwater is, wil Van der Kallen de waterkwaliteit wel op een zo hoog mogelijk niveau behouden of brengen. "Paarden passen daar niet in. In het verleden was er een drenkverbod voor paarden ingesteld en zijn manegehouders daarop gewezen." Hij wil nu weten of dat verbod nog steeds geldt. "Indien ja, is het college bereid de handhaving daarop te richten Zo nee, kan een dergelijk verbod weer ingesteld worden? De veiligheid van spelende kinderen en baders verlangt uw optreden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief