Afbeelding

PvdA wil stage's behouden voor Bergse studenten

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Hoeveel stagiaires heeft de gemeente Bergen op Zoom binnen haar eigen organisatie in dienst? En hoe verhoudt dit zich met een jaar geleden? Dat wil Joey van Aken (PvdA) weten van het college van burgemeester en wethouders. 

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het aantal stageplaatsen volgens Van Aken met 50 procent afgenomen in vergelijking met 2019. "Sommige leerbedrijven moeten tijdelijk hun deuren sluiten of stappen over op thuiswerken waardoor het onmogelijk wordt om stages te starten en af te ronden. Hierdoor kan er studievertraging ontstaan", aldus Van Aken. 

Hij hoort van Bergse jongeren dat zij zich zorgen maken of ze hun stage wel kunnen uitvoeren of afronden. "Hebben alle stagiaires hun stage bij de gemeente Bergen op Zoom af kunnen ronden? En heeft de gemeente Bergen op Zoom binnen haar eigen organisatie een plan klaarliggen zodat stagiaires bij langer thuiswerken toch hun stage kunnen starten en afronden?", wil de PvdA-fractie weten. En zijn er binnen de gemeente, maar buiten de eigen organisatie, studenten die in de problemen komen doordat er te weinig stageplekken zijn?

De PvdA fractie wil de garantie dat bij de gemeente Bergen op Zoom geen stageplekken verdwijnen of niet worden ingevuld. "Onze fractie is van mening dat niet alleen de gemeente Bergen op Zoom, maar ook andere overheden in de regio en het bedrijfsleven ‘hun verantwoordelijkheid moeten pakken’ om een tekort aan stageplekken te voorkomen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief