Afbeelding
Foto: José Nuijts-van Trijp

Bergse VVD-fractie wil grensoverstijgende aanpak ontwikkelen met Belgen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom moet samen met België in het algemeen en de provincie Antwerpen specifiek op zoek gaan naar een oplossing voor de oplopende besmettingsgraad. Dat stelt Dominique Hopmans in vragen aan het college.

"Bergen op Zoom is een grensstad. Dat zagen we de afgelopen weken overduidelijk. Op de terrassen, aan het water en in de winkelstraten. Onze Bergse economie gedijt bij het bezoek van onze gewaardeerde buren. Dat moeten we koesteren", stelt Hopmans. Maar, tijdens de persconferentie van afgelopen maandag stelde burgemeester Frank Petter dat Belgen altijd welkom zijn, 'maar nu even niet'. 

"Wat de Bergse VVD betreft is Antwerpen geen buitenland, maar onderdeel van onze regio. Evenveel als bijvoorbeeld Breda. Binnen een regio trek je samen op. Niet in je eentje. Gezien het belang van Vlamingen voor onze economie, op alle vlakken, is het streven naar een gezamenlijke oplossing des te groter. Samen oplossen betekent niet dat je elkaar buitensluit, maar daadkrachtig en gezamenlijk beleid ontwikkelt. Beleid om kansen te blijven te pakken, zonder de aandacht voor onze veiligheid te laten verslappen",aldus de VVD'er.

Hopmans wil dan ook weten of er op dit moment overleg is met Vlaamse grensgemeenten. "En is het college bereid om de veronderstelde weigering van Belgische bezoekers te herzien? En in plaats daarvan binnen twee weken gezamenlijk een grensoverstijgende aanpak te ontwikkelen, gericht op de balans tussen veiligheidsmaatregelen en economische kansen?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief