Demonstratie innovatieve zorgtoepassing in het Huis van Morgen
Demonstratie innovatieve zorgtoepassing in het Huis van Morgen Foto: Koen Mol Fotografie

Huis van Morgen opent deuren in Bergen op Zoom

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op 1 september opent het Huis van Morgen haar deuren in Bergen op Zoom. In het Huis van Morgen kunnen inwoners, mantelzorgers, zorgprofessionals en studenten kennis maken met innovatieve zorghulpmiddelen. De officiële opening is de start van een nieuwe koers. Het Huis van Morgen wordt namelijk gaat rouleren tussen de deelnemende gemeenten.

Sinds april 2019 valt het Huis van Morgen onder de vleugels van de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen. Hun gezamenlijk doel: zoveel mogelijk inwoners, mantelzorgers, zorgprofessionals en studenten uit deze West-Brabantse gemeenten in staat stellen om op een laagdrempelige manier kennis te kunnen maken met innovatieve zorghulpmiddelen en -toepassingen die een belangrijke bijdrage leveren aan welzijn en zelfredzaamheid bij een handicap of het ouder worden. Denk bijvoorbeeld aan zorgrobots, zeer gebruiksvriendelijke communicatie-middelen, personenalarmering met gps-tracker, maar ook sta-op hulpmiddelen en oriëntatiestickers voor dementerenden.

Zuid-Oostsingel 21
In Bergen op Zoom heeft het Huis van Morgen voor de komende 10 à 12 maanden haar nieuwe fysieke onderkomen gevonden in het voormalige pand van de GGD aan de Zuid-Oostsingel. Op deze makkelijk te bereikbare locatie, op loopafstand van het station, worden de hulpmiddelen in een zo realistisch mogelijke woonsetting gepresenteerd, zodat de innovaties het best tot de verbeelding van de bezoeker spreken. Deze nieuwe locatie stelt de gastgemeente bovendien in staat om creatieve samenwerkingen op te zoeken. Een voorbeeld: er kan een pop-up store worden ingericht over het thema ‘Veiligheid’, waarbij de brandweer uitleg geeft over rookmelders en de politie laat zien hoe je je huis inbraakproof maakt.  

Gastcolleges
Naast de vaste inloopdag op maandag waarop het Huis van Morgen tussen 9:00 en 16:00 vrij te bezoeken is, zullen er ook speciale presentaties, workshops en gastcolleges worden georganiseerd. De invulling hiervan wordt lokaal bepaald. Ouderenbonden, maatschappelijke instellingen en onderwijsinstellingen worden daarbij nauw betrokken. Het Huis van Morgen is hiervoor tevens inzetbaar op locatie.

Op tour
Na Bergen op Zoom huisvest een van de andere deelnemende gemeenten het Huis van Morgen. Of dat Woensdracht of Steenbergen wordt, staat op dit moment nog niet vast. Uit de periode in Roosendaal bleek dat ook andere gemeenten in West-Brabant interesse hebben in een mogelijke samenwerking met het Huis van Morgen en de andere gemeenten. Wethouder Van der Zwan opent op 1 september het startschot geven voor het begin van deze tour in de gemeente Bergen op Zoom.

Het Huis van Morgen is ook digitaal te bezoeken via www.huis-van-morgen.nl

Meer informatie: Huis van Morgen, Zuid-Oostsingel 21, 4611 BB Bergen op Zoom, 06 - 428 722 37 | info@huis-van-morgen.nl |
Contact: Margo Emmen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief