Open Monumentendag in afgeslankte vorm
Foto: VVV Brabantse Wal

Open Monumentendag in afgeslankte vorm

De Gevangenpoort, de Synagoge, het oude Stadhuis, de Maagd en de Gertrudiskerk. Het is slechts een kleine greep uit de vele monumenten van de gemeente Bergen op Zoom die tijdens de Open Monumentendagen te zien zijn.


De monumenten zijn op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken. Op zondag is dat van 13.00 tot 17.00 uur. "Alleen de Peperbus is dit jaar niet te beklimmen", vertelt Ad Segers. "Dat is in verband met de coronamaatregelen niet haalbaar. Het is te smal om daar met meerdere personen in te lopen."

TIjdens de Open Monumentendagen is het ook mogelijk om een kijkje te nemen bij de verschillende vestingwerken. Zo worden er gratis rondleidingen aangeboden om 13.30 en 15.00 uur op Fort de Roovere en de Waterschans. Dat kan zondag ook op het Ravelijn en dat is extra bijzonder omdat het de eerste keer is dat het Ravelijn dit seizoen de poorten opent. "Hiervoor moet u wel een gratis ticket op onze website www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl reserveren."

Op zaterdag- en zondagmiddag is er ook een gratis historische stadswandeling. Die vertrekt vanaf 14.00 uur voor het oude Stadhuis. Wil je een bezoekje brengen aan de Verborgen Vesting? Dan moet je vooraf reserveren voor één van de rondleidingen. Een ticket kost acht euro en is te reserveren via www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl. De rondleidingen gaan op zaterdag- en zondagmiddag om 13.30 en 15.00 uur.

Natuurlijk zijn er ook monumenten geopend waar de stadsgidsen niet actief zijn, denk bijvoorbeeld aan het Markiezenhof. Ook het atelier van Dees Goosen is open op deze dag. Wil je meer weten over de monumenten die geopend zijn? Neem dan een kijkje op www.openmonumentendagen.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief