Stadsmoestuin genomineerd voor Knippenbergprijs 2020
Foto:

Stadsmoestuin genomineerd voor Knippenbergprijs 2020

BERGEN OP ZOOM - De Stadsmoestuin in de Beeldentuin van het Markiezenhof is genomineerd voor de Knippenbergprijs 2020. Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en dit jaar zijn er in totaal zestien activiteiten en projecten genomineerd. De jury nomineert uit de 16 aanmeldingen drie inzendingen. De drie finalisten presenteren hun project op de dag van de prijsuitreiking. Die is op zaterdag 14 november in Boxtel. 


De Knippenbergprijs richt zich op bijzondere activiteiten of projecten die zijn ondernomen of recent zijn afgerond om cultuurhistorisch en landschappelijk Groen Erfgoed in Brabant te behouden en te herstellen. De historische Stadsmoestuin bij het Markiezenhof is in 2015 officieel geopend en is ontstaan uit een burgerinitiatief.

Historie, duurzaamheid en educatie komen in de tuin bijeen. Bijzondere planten staan er in de tuin, zoals meekrap, dat is verbonden met de geschiedenis van Bergen op Zoom, en guichelheil, het kruid tegen krankzinnigheid. Ook Brave Hendrik en Eeuwige Moes zijn te vinden in de tuin, en vele vergeten groenten waaronder pastinaak, haverwortel, aardbeimelde en spelt. Met de tuin draagt het Markiezenhof zijn steentje bij in de strijd tegen de opwarming van de aarde. De tuin levert een bijdrage aan de opname van Co2, ook al is hij klein.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief