Aantal gescheiden inwoners toegenomen in Bergen op Zoom
Fotoarchief

Aantal gescheiden inwoners toegenomen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het aantal inwoners van de gemeente Bergen op Zoom dat in de afgelopen tien jaar is gescheiden is met 1,1 procent toegenomen. Bergen op Zoom is daarmee minder hard gestegen dan het provinciale gemiddelde van 1,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die Independer op de Dag van de Scheiding in kaart heeft gebracht.  


 "Opvallend genoeg nam het aantal gescheiden inwoners de afgelopen tien jaar in alle Noord-Brabantse gemeenten toe. De gemiddelde stijging komt hier neer op 1,2 procent." Wel zijn er gemeentelijke verschillen binnen de provincie. De grootste stijging is te zien in Grave (+2,2%), gevolgd door Geertruidenberg (+2,1%). De kleinste stijging vond de afgelopen tien jaar plaats in Eindhoven (+0,2%).

Het aandeel gescheiden inwoners ligt landelijk op 7,8 procent. In Noord-Brabant ligt dat scheidingspercentage op 7,6 procent en in Bergen op Zoom ligt dat percentage zelfs op 9,1 procent.  Binnen Noord-Brabant wonen - relatief gezien - echter de meeste gescheiden mensen in Helmond. In die gemeente is namelijk 9,2% van de inwoners gescheiden. Ook in Valkenswaard (9%) is het percentage gescheiden inwoners relatief hoog. Van alle Noord-Brabantse gemeenten is het percentage daarentegen het laagst in Sint Anthonis: hier is ‘slechts’ 4,9% van de inwoners gescheiden.

Voor meer informatie over jouw gemeente bekijk het overzicht bij Independer.

Bron: Independer

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief