Afbeelding
Foto: Luciennefotografie

Stichting Vastenavend: Geen optocht of andere grote evenementen in 2021

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Vastenavendoptocht van 't Krabbegat (Bergen op Zoom) gaat komend jaar niet door. Dat heeft de stichting Vastenavend donderdagavond bekendgemaakt. 

"Zoals jullie weten zijn wij de afgelopen weken druk bezig geweest om mogelijkheden te zoeken om onze evenementen voor de Vastenavend van 2021 te kunnen organiseren. Veiligheid en gezondheid staan daarbij uiteraard voorop, maa rwat overblijft moet ook de leut uitdragen waar we voor staan en toegankelijk zijn voor iedereen", stelt de organisatie. 

Vooral de bouwclubs wilden duidelijkheid over of ze wel of niet moesten beginnen met bouwen voor de optocht. "Wetende dat een aangepaste optocht volgens meerderheid niet hun wens is, hebben we besloten dat de optocht in 2021 niet door kan gaan", stelt de stichting. Datzelfde geldt ook voor andere grote evenementen zoals het Neuzebal, Tussen de Schuifdeure, Intocht, Dweilbandfestival, Kindervastenavend en de Sluiting. Dit geldt zolang de huidige maatregelen van kracht zijn. 

"Met 11-11 kiezen we ’n nuuwe n’Oog’eid, dus voor 11-11 zijn we nog druk bezig een alternatief te organiseren. Vastenavend 2021 zal niet een Vastenavend worden zoals we hem kennen. Toch hopen we dat we samen met jullie een paar werreme momenten mogen beleven. In januari zullen we laten weten welke alternatieven er zullen zijn. En als er dan een vaccin is, ja dan....."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief