Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Scholieren krijgen 'Biologym' tijdens World Clean Up Day

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Heeft het opruimen van zwerfvuil zin? Of hoort het er gewoon niet te zijn? "Het klopt allebei; een deel van het zwerfvuil wordt niet bewust op straat gegooid maar belandt er per ongeluk. Dus opruimen heeft zin. Maar er wordt ook nog veel zomaar weggegooid en dat moet stoppen", dat stelt Robert Deliën van het Natuurpodium.

Vandaag en morgen is het World Clean Up Day. Meerdere bewonersgroepen, verenigingen en scholen gaan weer zwerfvuil opruimen. Het Natuurpodium ondersteunt namens de gemeente Bergen op Zoom deze initiatieven met opruimspullen en afval-ophaal.

"Met de basisscholen Octopus, Lodijke en School Oost gaan we een stapje verder. De leerlingen krijgen een les “Biologym”, waarin ze tijdens een gymles meer leren over afval, grondstoffen en circulaire economie. Bewegend leren!"

Basisschool Octopus sluit aan bij de opruimactie van Bewonersplatform Fort Zeekant. De leerlingen van groep 3 & 4 krijgen na hun les een kleurplaat die ze zaterdag bij het Bewonersplatform op het pleintje bij Fort Smakelijk kunnen inleveren. De mooiste kleurplaat krijgt een leuke prijs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief