Matchwinner Mike de Nijs.
Matchwinner Mike de Nijs. Foto: Lorenzo de Bever

RKSV Halsteren met lege handen terug uit Limburg

HALSTEREN - Na twee relatief eenvoudige overwinningen moest Zondag 1 afgelopen zondag zijn meerdere erkennen in EHC/Heuts uit Hoensbroek. De Zuid-Limburgse ploeg won met 2-1 in een duel dat werd ontsierd door twee rode kaarten.

Al na acht minuten kon een speler van EHC/Heuts inrukken na een grove overtreding op Redwan Zerhouni. Ruim een kwartier later kon ook Julian van de Kreeke met rood van het veld, waarmee het numerieke voordeel teniet werd gedaan. Voor rust werd niet gescoord. Een fel Halsteren ging in de tweede helft op zoek naar de openingstreffer, maar kreeg in de 52e minuut het deksel op zijn neus, 1-0. Halsteren bleef kans op kans creëren en wie anders dan Fouad Idabdelhay tekende in de 78e minuut voor de gelijkmaker. En daar waar iedereen er op rekende, dat Halsteren de wedstrijd definitief naar zich toe zou trekken, kreeg het in de slotfase wederom een tegentreffer te verwerken. Die klap kwam de ploeg niet meer te boven. De eerste verliespartij van dit seizoen was daarmee een feit.

Revanche

Zo'n onnodige nederlaag vraagt om sportieve revanche. Die gelegenheid krijgt Zondag 1 a.s. zondag in de thuiswedstrijd tegen VOC uit Rotterdam. Om 14.30 uur wordt afgetrapt op sportpark De Beek. Toeschouwers zijn van harte welkom. Wel geldt een maximum aantal van 250 bezoekers en dient de 1,5 meter afstand in acht genomen te worden!

Zaterdag 1 ontsnapt tegen WHS

Na de winst in de bekerpoule startte zaterdag de competitie voor Zaterdag 1 met een uitwedstrijd bij WHS. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Sint-Annaland in een 1-4 overwinning voor Halsteren. Met als enige doel de titel in de derde klasse B was het zaak voor het team een goede start te maken. Na ruim een kwartier spelen pakte echter WHS brutaal een 1-0 voorsprong. Nog voor rust zette Halsteren orde op zaken met een treffer van Roy van Gils. Een 1-2 voorsprong ging helaas niet door, omdat het doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd.

Na de thee moest Halsteren opnieuw in de achtervolging, nadat oud-Zondag 1-speler Arvin de Witte namens WHS wederom op voorsprong was gekomen. En opnieuw was het Roy van Gils die tekende voor de gelijkmaker. Halsteren stevende af op een gelijkspel in de seizoensouverture, maar goalgetter Mike de Nijs dacht daar duidelijk anders over. In de slotminuut van de wedstrijd scoorde hij de winnende treffer en kwam Halsteren met de schrik vrij.

Trainer Remco van Haaren verweet zijn ploeg vooral voor rust de nodige nauwkeurigheid. Komende zaterdag kan de ploeg laten zien wel degelijk het vizier op scherp te kunnen hebben als het NOAD '67 ontvangt op sportpark De Beek. Toeschouwers zijn van harte welkom bij de wedstrijd, die om 15.00 uur begint. Ook dan geldt een maximum aantal van 250 bezoekers en dient de 1,5 meter afstand in acht genomen te worden!