Afbeelding

Sailibility zeilen is definitief gestart bij Zeilclub ALW

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Drie jaar geleden begon een groep ondernemers bestaande uit o.a. Monique Snepvangers en Pieter Baas, Rob de Keijzer, Dick Joosen en Bas van Oevelen aan een droom om via de drakenbootrace sailibilty zeilen mogelijk te maken op de Binnenschelde van Bergen op Zoom.

Maar ook gaven ze een duidelijke opdracht aan Zeilclub Aan Lager Wal, onderdeel van WV de Schelde mee; wij organiseren de boten maar jullie gaan het faciliteren en promoten.

Na aanpassingen op het terrein bij ALW, clubhuis en steigers was het dan zover er is samen met een groep van vrijwilligers proefgedraaid op drie zondagen met verschillende gasten die wij mochten verwelkomen met een lichamelijke beperking. Deze gasten hebben genoten van het zeilen. Want juist met de aangepaste boten kan deze groep onder begeleiding zeilen en geniet van de vrijheid op het water.

Sailibity is een landelijke organisatie die het mogelijk maakt om de zeilsport toegankelijk te maken voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij zijn verheugd dat wij dit nu ook in Bergen op Zoom en omgeving kunnen aanbieden, aldus Joris Völker, voorzitter van zeilclub ALW. En dat we het nu kunnen uitrollen en kunnen opbouwen.

De kar binnen ALW om alles voor elkaar te krijgen wordt getrokken door Maarten Veldhoen en Joris Völker en een mooie groep van vrijwilligers. Maarten houdt zich meer bezig met de aanmeldingen van de zeilers en Joris richt zich meer op de zichtbaarheid van het sailibility zeilen en de pr kant.

Gezien de ontwikkelingen in Bergen op Zoom op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een beperking is dit een zeer waardevolle stap. Maar ook voor de Binnenschelde. Juist om deze manier kunnen wij op de Binnenschelde nog meer activiteiten ontplooien en dus nog aantrekkelijker maken voor mensen van buitenaf.

Informatie

Heeft u zelf een lichamelijke beperking en wilt u graag is zelf zeilen of ervaring op doen met het sailibility zeilen, kijk dan ook is op www.sailability.nl.

"Zeilclub ALW is de ondernemers die deze droom ooit hadden, meer dan dank verschuldigd, want samen maak je dit mogelijk!", aldus Völker.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief