Kristy Snepvangers tijdens de prijsuitreiking NK Junioren Eventing
Kristy Snepvangers tijdens de prijsuitreiking NK Junioren Eventing Foto: Mark Bergmans

Kristy Snepvangers Nederlands Kampioen Junioren Eventing

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Dit weekend heeft Kristy Snepvangers met haar paard Millstream’s Gaelic Lad een gouden medaille weten te behalen op het NK Junioren Eventing kampioenschap in Varsseveld.

Junioren kampioen Kristy Snepvangers is pas 16 jaar en kan dus voorlopig nog bij de junioren blijven rijden. Kristy zit op RSG ’T Rijks te Bergen op Zoom in het examenjaar Havo 5. Vanwege haar LOOT status kan ze haar topsport combineren met school. Daarnaast is ze zeer actief op social media en heeft bijna 22.000 volgers op Insta en heeft haar eigen YouTube kanaal KristySnepvangers met meer dan 15.000 abonnees. Daarnaast heeft ze ook al haar eigen fankleding lijn.

Het goud van dit weekend was haar eerste medaille op een NK bij de paarden, 3 jaar geleden had ze dit bij de pony's behaald met Millstream's Robin Hood.

“Het ging echt super goed, ik heb de afgelopen maanden al een paar keer internationaal goed mee kunnen doen, maar dat het nu op een NK ook lukt is echt wel heel bijzonder. Mijn paard Ted (officieel Gaelic Lad) is nu 2 jaar bij mij en dit jaar zijn we echt na elkaar toegegroeid en gaat het elke wedstrijd beter.

In de dressuur kon ik een mooie proef laten zien wat werd beloond met 69%. Hiermee stond ik op een 2e plaats in het junioren klassement.
De cross country was een mooie eerlijke cross, maar het was voor ons de eerste keer dat we een lange 2* reden en met 8 minuten galopperen was ik erg benieuwd hoe Ted dit zou oppakken. Uiteraard hebben we door middel van maanden lange trainingschema’s conditioneel naar deze wedstrijd toegewerkt.

Ik wist niet dat mijn paard zo fit was, hij pakte in de cross echt als een machine aan en liet het voor mij makkelijk voelen. Heel bijzonder.“

De foutloze cross en ruimschoots binnen de tijd bracht haar naar de kop van het klassement. In het springen maakte de amazone het met haar paard Gaelic Lad keurig af, ze moesten foutloos blijven en deden dat ook als enigen, binnen de tijd en won onbedreigd GOUD. Snepvangers besloot haar kampioenschap op haar dressuurscore van 30,9 strafpunten, bijna 7 strafpunten los van de reservekampioen

“De uren voor het springen waren zenuwslopend, er gingen allerlei gedachten door mijn hoofd. Maar zodra ik op Ted zat voelde ik hoe fit hij was en wilde alleen nog maar gaan knallen. Ik moest als allerlaatste van de junioren en toen ik foutloos over de laatste hindernis kwam wist ik zeker ik heb GOUD."

De junioren reden hun kampioenschap in de lange tweester. Ook daarin wist de Nederlands kampioen op het podium te eindigen tussen de senioren met een mooie 3e plaats.

Enige emotie kwamen er bij dit succes wel kijken want ze had dit nog graag willen delen met de bijzonderste persoon uit haar leven Jan van Beek.

Jan van Beek is 2 jaar geleden veel te vroeg overleden en hij was de bondscoach van de junioren en Young riders en tevens familie van Kristy.

“Ook al ben je er niet meer Jan, ik weet zeker dat je bij me was tijdens de wedstrijd, als een super Ster. Bedankt dat je mij alle beginselen hebt geleerd en mij gek heb gemaakt van eventing, dit geweldige gevoel is nu mijn grootste passie geworden”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief