Man of the Match Bruno Andrade.
Man of the Match Bruno Andrade. Foto: Christian Keijsers

Wankelend Halsteren pakt volle buit tegen VOC

HALSTEREN - Er viel afgelopen zondag genoeg te beleven op sportpark De Beek. Halsteren en VOC kozen in een open wedstrijd voor een spectaculair verloop van de score. Iedere toeschouwer kon daarmee lange tijd hopen op een gunstige uitslag voor zijn club. Uiteindelijk trok Halsteren met een 3-2 uitslag aan het langste eind.

In de eerste helft leek het snel mis te gaan met de geel-zwarten. De defensie maakte een weinig zekere indruk en binnen een half uur keek Halsteren tegen een 0-2 achterstand aan. De situatie had nog hopelozer gekund, want de 0-3 werd wegens buitenspel afgekeurd. Het betekende wel een kantelpunt in de wedstrijd. Voorhoedespeler Bruno Andrade zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Halsteren weer terugkwam in de wedstrijd en tekende voor de aansluitingstreffer. Net bekomen van die tik moest VOC binnen twee minuten een tweede treffer van Halsteren incasseren. Nu was het een assist van Andrade die door Jeroen Beerendonk werd binnengetikt.

VOC bleef echter de gevaarlijkste ploeg en had voor rust kansen om weer op voorsprong te komen. Dat lukte niet en de tweede helft was twee minuten oud toen Fouad Idabdelhay Halsteren op een 3-2 voorsprong zette. VOC was echter nog steeds heer en meester op het middenveld en creëerde genoeg kansen voor de gelijkmaker, maar Halsteren had in de tweede helft de defensie beduidend beter op orde. Ook benutte Halsteren via counters goed de ruimte die ontstond achter de VOC-defensie. Hierdoor hing eerder de 4-2 in de lucht dan de gelijkmaker. Zo'n tien minuten voor tijd kwam daar ook een uitgelezen mogelijkheid voor, nadat Andrade in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en Halsteren een penalty kreeg. Idabdelhay miste deze jammerlijk, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. De druk van VOC werd in de slotfase minder, doordat ook daar de krachten wegvloeiden. Het betekende voor Halsteren een benauwde 3-2 zege op de ploeg uit Rotterdam en een verovering van de tweede plaats in de Hoofdklasse B, met één punt achter koploper Baronie.

Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen Juliana '31 in Malden. Vorig seizoen werd zowel uit als thuis met ruime cijfers van deze ploeg gewonnen. Hopelijk lukt het ook deze keer om met drie punten huiswaarts te keren.

De wedstrijd begint om 14.00 uur en is live te volgen op ons Twitterkanaal @HalsterenZo1.

Zevenklapper voor Zaterdag 1 tegen NOAD '67

Zaterdag 1 pakte de koppositie in de derde klasse B na een eclatante 7-0 zege op een zwak NOAD '67. Al na één minuut prijkte er een 1-0 voorsprong op het scorebord door een goal van Thom Luijks. Lange tijd bleef die voorsprong staan, maar vlak voor rust verdubbelde Mike de Nijs de marge. Het kat en muis-spel ging in de tweede helft pas echt goed van start en Halsteren scoorde er lustig op los. Via treffers van Roy van Gils (2x), De Nijs, Jess Ernest en Toni Ngombo werden de gasten uit Sint-Philipsland op een genadig pak slaag getrakteerd. Halsteren was duidelijk een maatje te groot voor NOAD '67.

Komende zaterdag staat een echte graadmeter op het programma als Zaterdag 1 op bezoek gaat bij de nummer twee, het eveneens nog ongeslagen Krabbendijke. Vorig seizoen won Halsteren met 0-3 van de Zeeuwse ploeg. Of dat nu ook weer lukt, valt te bezien. De wedstrijd start om 14.30 uur en is live te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZa1.