Afbeelding
Foto: Dick Vermaas

Lichtjes op oorlogsgraven past het programma aan

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De organisatie van Lichtjes op oorlogsgraven Bergen op zoom heeft er dit jaar voor gekozen om met een aangepast programma te komen. De ruim 2400 kaarsjes zullen branden aldus de organisatie.

In tijden van Corona zijn we opzoek gegaan naar een aangepast programma dat zal inhouden dat wij het aansteken en het plaatsen van de kaarsjes zonder publiek zullen laten plaats vinden. Er is gekozen om dit met een kleine groep van vrijwilligers te organiseren. Juist op deze manier kunnen we er voor zorgen dat de kaarsjes branden en de mannen die daar liggen en hebben gevochten voor onze vrijheden als nog herdacht worden op 24 december.

Last post

De organisatie denkt er wel aan om een last post te laten spelen als alle kaarsjes staan. Dat is toch wel het moment om in stilte stil te staan bij wat er allemaal heeft plaats gevonden. Zo kunnen we nog wel een laatste groet brengen. En zo blijven we bij ons thema herdenken doen we in stilte.

De organisatie kiest er bewust voor om het zo te organiseren zo kunnen we de veiligheid waarborgen en is iedereen vrij om na 16.00 uur de begraafplaats te bezoeken op eigen gelegenheid. Er zal dus ook geen officieel programma zijn. Aldus Joris Volker voorzitter van lichtjes op de oorlogsgraven.

Moeilijkere tijden

Dat is vreemd maar beter zo dan dat er geen lichtjes drie dagen zullen branden. In 2019 besloot de organisatie dat het elkaar zou plaats vinden dan moet je dat ook nu ook doen. Deze mannen hebben wel moeilijkere tijden meegemaakt.

Geen scholen

Dit jaar ook geen scholen die erbij betrokken zijn. Maar de organisatie hoopt in 2021 weer een editie te mogen organiseren waar ze weer met vele partijen kunnen en mogen samenwerken. Dit geld ook voor de oorlogsveteranen die hopen we ook echt weer in 2021 te mogen verwelkomen.

Organisatie

De organisatie bestaat dit jaar uit: Caroline Raaijmakers, Jean Jacques van Giels, Gerard Worm, Eva Martens, Martin Stumpel, Juliette Romijn, Arn van der Vorst Joris Volker (voorzitter).

Lichtjes op oorlogsgraven Bergen op zoom vindt dit jaar voor de derde keer plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief