De wedstrijdploeg van de Krabben na de wedstrijd in Hoogerheide. FOTO JACQUELINE HEIJBOER
De wedstrijdploeg van de Krabben na de wedstrijd in Hoogerheide. FOTO JACQUELINE HEIJBOER Foto: Jacqueline Heijboer

Derde plaats voor trotse wedstrijdploeg De Krabben

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De wedstrijdzwemploeg van de zwem- en polovereniging De Krabben is trots. Na 3 jaar van het strijdtoneel te zijn verdwenen hebben de wedstrijdzwemmers van de Krabben hun rentree gemaakt in de Nationale zwemcompetitie.

In Hoogerheide vond onder strikte RIVM maatregelen, de eerste wedstrijd plaats. Ouders moesten thuis blijven en volgden de wedstrijd via een livestream. Medestanders waren de zwemmers van thuisploeg de Zilvermeeuw en ZDF uit Rucphen.

Team
Het team bestaat uit een aantal ervaren wedstrijdzwemmers Suzie Pellis (parazwemster), Myrthe Elsten en Sven ten Hove, voor hen lag na elke afstand het goud op de plank. Bovendien verbeterden zij op alle afstanden hun persoonlijk record. Sven ten Hove zwom voor het eerst de 100m vrijeslag onder de minuut in 57.55 sec. Maar ook de debutanten gaven hun visite kaartje af, de minioren Xiang Pellis, Norah de Jong en Elisa Brouwers beklommen alle drie de hoogste trede van het erepodium Xiang (2X). Voor de junioren Sophia Mies en Lotus van de Voorde stond de loodzware 100m vlinderslag op het programma, ze weerden zich kranig en het leverde Sophia Mies een bronzen medaille op. Maud van Broekhoven, Dirkje Visser en Dagmar Raats moesten hard knokken bij de junioren 4 en zetten een paar prima tijden neer. Sophie Verdult en Kaine van den Engh beiden minioren, zwommen 50m rug en 100m schoolslag en behaalden een mooie zilveren plak Sophie(2 x). Inge Bracco Gartner voegde in haar leeftijdsklasse( meisjes tot 15 jaar) daar nog 2 keer een 2e plaats aan toe. Sem Kokkelkorn had een pr op de 50m schoolslag en een 3e plaats. Bij de senioren werd het team vertegenwoordigd voor Nikki de Deugd, Gijs Willegers en Tanja Korsmit-Provily dat leverde Gijs en Tanja zilver en brons op. De overwinning van de estafettes bij de dames kwamen beiden op naam van de Krabben te staan. Helaas moesten Isa van de Sanden en Michel de Munck wegens ziekte verstek laten gaan.
De kop is eraf, de Krabben zwemmers zijn terug! Suzie Pellis leidt na deze eerste wedstrijd het paraklassement.
De coaches van de wedstrijdploeg zijn op zoek naar jongens om het wedstrijdteam te versterken.
Maar ook voor beginnende wedstrijdzwemmers en trimzwemmers is nog plaats:
www.dekrabben.nl[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief