Betere afspraken rondom Poortgebied Bergsche Heide
Foto: Prohuis

Betere afspraken rondom Poortgebied Bergsche Heide

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden heeft maandag, samen met verschillende natuurorganisaties en andere partijen, een convenant ondertekend voor de ontwikkeling van Poortgebied Bergsche Heide. Al langere tijd zijn er plannen voor dit gebied, maar daar lijkt nu meer overeenstemming in te zijn gevonden.


De gemeente heeft met provinciale subsidie uit het Landschappen van Allure programma sinds 2017 heel wat geïnvesteerd in het publieke deel van het landschapspark. Ontwikkelaar Prohuis wil onder andere een hotel met conferentie faciliteiten realiseren met parkeergelegenheid, twee (fastfood)restaurants en een ‘energy hub’ (tankstation nieuwe stijl). Maar, natuurorganisaties maakten zich zorgen over die plannen. Zij wilden betere afspraken als het gaat om bereikbaarheid, parkeergelegenheid en de bescherming van natuurwaarden.

“Met dit convenant spreken partijen hun commitment uit over de gekozen ontwikkelstrategie en verklaren zich te conformeren aan het vervolg om te komen tot een nieuw bestemmingsplan. Hiermee wordt de ontwikkeling van het Poortgebied mogelijk en wordt de ruimtelijke opzet van het landschapspark verbeterd. Met deze ontwikkelingen krijgt het gebied een extra recreatieve boost en blijven natuurwaarden sterk aanwezig”, aldus de gemeente Bergen op Zoom.

Het convenant werd getekend op de Kraaijenberg door Stichting De Brabantse Wal, IVN Groene Zoom, Vogelwerkgroep Bergen op Zoom, Benegora, NAMIRO, Stichting Noord Brabants Landschap, Brasserie de Berk, restaurant Le Bouleau, Port of Bergen op Zoom en ontwikkelaar Prohuis. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief