Organisatie Santarun trekt stekker uit organisatie voor 2020
Foto: Luciennefotografie

Organisatie Santarun trekt stekker uit organisatie voor 2020

BERGEN OP ZOOM - Er wordt in december geen Santarun gelopen in Bergen op Zoom. Dat heeft de organisatie van de Rotary Bourgondische Santarun besloten. “Het was geen makkelijke beslissing”, aldus Joris Völker, voorzitter van de Bourgondische Santarun. “Maar gezien alle ontwikkelingen rondom COVID-19 en de gemeente die nog geen vergunningen kan afgeven, denk ik dat we nu met elkaar de juiste beslissing nemen.”


De Santarun wordt elk jaar georganiseerd door Rotaryclub de Brabantse wal en Rotary Noord. Daarnaast wordt de Santarun ondersteund door Staboz in samenwerking met het Bergs Winterparadijs. In de afgelopen jaren is er al meer dan 50.000 euro bij elkaar gelopen voor lokale goede doelen.

“In 2021 komen we zeker terug met een passende editie, als we het dan weer mogen organiseren. Ook dan zullen we hopelijk terugkomen met onze bekende kroegentocht en stops in de route en zullen we afsluiten met een groot feest op de markt in samenwerking met het Bergs Winterparadijs”, stelt Völker.

Joris Völker betreurt het het besluit. “We hadden graag weer willen samenwerken met verschillende kermisfamilies uit Bergen op Zoom en de lokale horeca. Juist deze twee groepen worden extreem hard getroffen door de maatregelen.”

De Rotary Bourgondische Santarun kwam zeven jaar geleden naar Bergen op Zoom en kende vanaf het begin een mooie start met openingen door o.a. Arnold van der Leyden, Rico Verhoeven, Michael Boogerd en Huub Hangop. In samenwerking DJ Alex ging het dak de afgelopen jaren eraf. “We gaan ervan uit dat komend jaar de samenwerkingen van de afgelopen weer kunnen oppakken en de krachten weer kunnen bundelen om er weer een feest van te maken voor de stad, de MKB’ers en de deelnemers! Het is nu even niet anders!

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief