<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: Ed Glas)

Massaal gedoneerd voor Circus Barani: ‘Een stukje van ons voor hun’

BERGEN OP ZOOM - De doneeractie van de Bergse Talitha van Camp is een enorm succes. Binnen no-time is er door bijna 400 mensen gedoneerd. Dat heeft een bedrag opgeleverd van 6.465 euro en de actie loopt nog een paar dagen.


Vier dagen lang zou Nationaal Circus Barani optredens verzorgen in hun circustent op Kiek in de Pot. Gisteren om 17.00 uur stond de eerste voorstelling gepland met maximaal dertig personen, maar de persconferentie van dinsdag gooide roet in het eten.

Het circus stond net helemaal opgesteld toen Mark Rutte en Hugo de Jonge vertelden dat evenementen niet meer door konden gaan. En dat levert de nodige problemen op bij de circusartiesten. Daarom is Talitha van Camp een doneeractie gestart voor het circus. “Ze stonden al opgebouwd toen meegedeeld werd dat er geen evenementen meer gehouden mogen worden. Helaas en hoe krom ook valt circus niet onder theater maar onder evenement”, licht ze toe.

“Er mogen dus geen voorstellingen gehouden worden, dus niet nostalgisch even genieten met kinderen of kleinkinderen. Hoe triest is dit. Ze mochten net weer optreden en nu word het alweer afgepakt.” Talitha startte de doneeractie voor veevoeder, brandstof en eten. “Laten we elkaar steunen”, roept ze andere Bergenaren op. 

Doneren kan nog hier.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief