Afbeelding

SP Bergen op Zoom trekt zich terug uit Focusakkoord

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Bergse SP-fractie heeft zich teruggetrokken uit het Focusakkoord. Fractievoorzitter Theo de Jong laat weten dat de partij de handtekening onder het Focusakkoord wil intrekken. “Wij zijn nu bewegingen dat er steeds meer puur financieel op zaken wordt ingestoken en dat de gevolgen voor mensen naar de achtergrond verdwijnt. De balans slaat de verkeerde kant uit”, aldus De Jong.

De SP-fractie heeft zich naar eigen zeggen altijd constructief en kritisch opgesteld in aanloop naar het Focusakkoord. “En we staan nog steeds achter hetgeen wij ingebracht hebben. Wij blijven goede ontwikkelingen steunen en verder zullen we ons kritisch doch opbouwend opstellen in de gemeenteraad.”

“Dat het financieel niet goed gaat met onze gemeente is ons duidelijk en dat het consequenties heeft voor de financiële huishouding ook, maar waar leg je de nadruk.” De SP-fractie maakt zich bijvoorbeeld grote zorgen om het Sociaal Domein en de mensen die hiervan afhankelijk zijn. “De druk om snel resultaten te halen krijgt steeds meer de overhand en over deze bezuinigingsdrang en privatiseringsdrang maken we ons zorgen. De balans slaat volgens ons de verkeerde kant uit. Wij zijn van mening dat een te hoog tempo juist averechtse effecten zullen opleveren.”

De SP-fractie vreest bijvoorbeeld ook voor de ambtenaren binnen de gemeentelijke organisatie. “Hun rechtspositie moet in het oog gehouden worden en daar kan niet rücksichtslos mee worden omgegaan. Mensen gedwongen ontslaan zien wij niet zitten maar dat er inkrimping plaats vindt door middel van natuurlijk verloop kan weer wel. Daarnaast zal er in mensen geïnvesteerd moeten worden om kennis en kunde binnen de organisatie te houden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief