Afbeelding

Voorlopig geen handhaving op racende scooters op Grote Markt

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Er komt voorlopig geen actieve en zichtbare handhaving op of rond de Grote Markt om gebruikers van scooters, brommers of (elektrische) fietsen die zich niet aan de regels houden te beboeten. Dat laat wethouder Jeroen de Lange weten op vragen van Dominique Hopmans. 

Hopmans wilde van het college weten wanneer zij in actiemodus zouden komen en vanaf wanneer er actief gehandhaafd zou worden op de Grote Markt. Obers worden namelijk regelmatig bijna van hun sokken gereden door de tweewielers. “Als het aan de Bergse VVD ligt gaat er vandaag nog gehandhaafd worden. De Grote Markt is een pronkstuk, geen racebaan of shortcut”, stelde Hopmans in zijn vragen aan het college. Wethouder De Lange laat nu echter weten dat de prioriteit ligt op het controleren van de naleving van de maatregelen die zijn genomen om het aantal COVID-19-besmettingen terug te dringen.

Hopmans wilde ook weten hoe het staat met het mogelijk installeren van een camerasysteem om deze wegmisbruikers te traceren en op de bon te slingeren. De wethouder laat daarop weten dat er een concept verkeersbesluit is opgesteld en dat is al positief beoordeeld door de politie. “Echter door de huidige uitgavenstop ligt dit project stil. Dit nieuwe verkeersregime kan uitgerust worden met een camerasysteem. Hiervoor hebben wij de informatie van het OM in huis en weten wij welke stappen hiervoor doorlopen moeten worden. Ook hiervoor geldt dat we wachten tot dat er duidelijkheid is over de financiën.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief