Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Puzzels vinden gretig aftrek tijdens de donkere dagen

Door: Remko Vermunt Algemeen

Hoewel er in deze coronaperiode sowieso meer spelletjes worden verkocht, zijn het vooral de puzzels die in de donkere dagen gretig aftrek vinden. Dat stelt Elma van Dalen (43), eigenaresse van Spelletjeswinkel BumbleBeez in Bergen op Zoom.

“Vanwege de coronaperiode hebben mensen sowieso al meer thuisgezeten, waardoor ze automatisch ook meer spelletjes zijn gaan spelen”, blikt Elma terug op de afgelopen periode. “Nu moeten we natuurlijk ook weer meer thuiswerken, maar we zien niet meteen een nieuwe opleving van de spellenverkoop. Mensen zijn nu vooral aan het kijken voor de decembermaand.”

Daarentegen worden er juist wel veel meer puzzels verkocht. “De puzzels verkopen in de zomermaanden beduidend minder dan in de wintermaanden.” BumbleBeez probeert dan ook leuke puzzels in huis te halen. “Wij hebben net wat anders dan de standaard puzzels van bijvoorbeeld Ravensburger en Jan van Haasteren”, vertelt Van Dalen.

Bij de spelletjes zijn ook trends te ontdekken. “Vooral spellen waarbij je samen moet werken zijn op dit moment in trek en natuurlijk spellen voor twee personen, omdat we niet meer met grote groepen kunnen spelen.” Titels die nu veel verkopen zijn bijvoorbeeld Glasgow, Het Verlaten Station en Parijs. “Maar wat nu het meest verkoopt is Pandemic, erg typisch in deze periode”, besluit Elma van Dalen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief