Afbeelding

Van Fairmade naar FAIRdichtbij

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - In november gaan we ons voorbereiden op Sinterklaas en Kerstmis. We zullen dit voornamelijk in huiselijke kring vieren vanwege COVID 19. De gezelligheid blijft, Sints verjaardag wordt gewoon gevierd en de Kerstman komt zoals gebruikelijk met Kerstmis langs.

Voor de kinderen hebben we puzzels, tasjes met vingerpoppetjes ingekocht. We hebben ook kerststalletjes van aardewerk met de hand beschilderd uit Peru, metalen uit Indonesië en van vilt uit Nepal. Deze leuke en unieke kerstspulletjes van vilt worden gemaakt van schapenwol deze wordt eerst gewassen met zeep en daarna geverfd met natuurlijke materialen. Al met al nogal een intensief werk.

Vooral de vrouwen zijn actief op dit gebied. Ze zitten vaak bij elkaar om van het vilt b.v. schattige engeltjes, egeltjes, elandkopjes en kerstslingers van te maken. Zo maken ze ook een kerststal waarin de poppetjes gemakkelijk opgeborgen kunnen worden, ideaal als je kleine kinderen of kleinkinderen hebt, het kan bijna niet kapot en ze kunnen er nog mee spelen ook. Het zal je ook wel bekend zijn dat we prachtige sjaals in alle kleuren van de regenboog hebben lekker warm en zacht. We hebben kleine, grote en nog grotere sjaals met prachtig borduurwerk erop, van strengetjes wol maar soms ook reepjes stof van oude sarongs. Alles van duurzame materialen en met de hand gemaakt, onder goede werkomstandigheden. Fair made dus.

We verkopen ook al jaren prachtige kalenders van Oxfam Novib, kerstkaarten van UNICEF en uit Nederland kerstkaarten van Floris. Een deel van de opbrengst van deze kalenders en kaarten gaat naar goede doelen. Een reden te meer om eens naar onze FAIRdichtbij winkel aan de Kremerstraat 25 in Bergen op Zoom te komen. Als je nog op zoek bent naar een leuk eindejaars cadeau kijk dan eens op onze website www.FAIRdichtbij.nl en je zult versteld staan van het assortiment. We zien of horen je graag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief