Yolanda Groen, directeur van Het Kompas en kunstenaar Corine Heijmans bij het kunstwerk 'De boom van verbinding'.
Yolanda Groen, directeur van Het Kompas en kunstenaar Corine Heijmans bij het kunstwerk 'De boom van verbinding'. Foto: Corine Heijmans

Leerlingen maken kunstwerk op basisschool Het Kompas

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De leerlingen van BS Het Kompas hebben onder begeleiding van kunstenaar Corine Heijmans één groot kunstwerk gemaakt. De titel van het kunstwerk is: De boom van verbinding.

Het kunstwerk staat symbool voor de onderlinge verbinding van de leerlingen. Maar ook voor respect hebben voor elkaar en de natuur. Door samen iets te maken kunnen ze trots zijn op zichzelf en elkaar.

Zes weken hebben de leerlingen wekelijks gewerkt rond het thema; Het verborgen leven van bomen. Onder begeleiding van de kunstenaar gingen de leerlingen ontdekken dat er veel verschillende bomen zijn. Bomen hebben verschillende vormen, kleuren en lijnen. We keken naar de expressie van bomen, elke boom is anders. Er zijn bange en dappere bomen en bomen die alleen staan.
De bomen staan met elkaar in verbinding via hun wortels. Zo is er door middel van kunst gewerkt aan de omgang met elkaar.

Officieel geopend
Begin november is het kunstwerk officieel geopend door Yolanda Groen, de directeur van Het Kompas. Er is gesproken over het proces dat de leerlingen met Corine hebben doorlopen. De link tussen de bomen en de leerlingen van het Kompas is gelegd. Het is een kunstwerk geworden waar alle leerlingen van Het Kompas ontzettend trots op zijn. Het kunstwerk heeft een centrale plek gekregen in de schoolbibliotheek van Het Kompas.

Corine Heijmans
Het CKB van Bergen op Zoom heeft Corine Heijmans aan Bs Het Kompas gekoppeld en heeft het mede mogelijk gemaakt dat dit project tot stand is gekomen. Corine: “het was erg leuk om een langere periode met de leerlingen aan een project te mogen werken. De sfeer op Bs Het Kompas was heel fijn. Leuke leerlingen die enthousiast mee werkten en een zeer betrokken docententeam en directrice. Ik hoop dat ik daar nog eens terug mag komen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief