Afbeelding
Foto: Facebook Freedom Demo Rotterdam

Demonstratie in Bergen op Zoom: ‘Wij trekken aan de noodrem’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op de Grote Markt in Bergen op Zoom vindt woensdagmiddag een demonstratie plaats vanuit de groep Freedom Demo Rotterdam. Deze groep organiseert demonstraties door heel Nederland tegen de spoedwet, de regering en (satanisch) kindermisbruik. Zo staat op hun website te lezen.

Tijdens de demonstratie zullen meerdere sprekers aanwezig zijn. Wie dat zijn is vooralsnog een verrassing. Ook wordt er gezorgd voor muzikale omlijsting door DJ R.I.P. De gemeente Bergen op Zoom laat desgevraagd weten op de hoogte te zijn van de demonstratie. “Men heeft daarvoor een vergunning gekregen. Het recht op betoging en op het uiten van je mening is immers een groot goed in ons land”, aldus de woordvoerder. Er zijn wel een paar voorwaarden verbonden aan de demonstratie. 

Zo mag de demonstratie alleen tussen 13.00 en 17.00 uur plaatsvinden op de Grote Markt. Er mogen toespraken gehouden worden, maar de bezoekers mogen geen geluidsoverlast veroorzaken. Om die reden mag er maximaal één geluidsversterkend apparaat worden gebruikt. “Let wel: Het uitdragen van uw mening moet centraal staan, muziek mag niet de overhand hebben.”

Andere voorwaarden, die overigens van toepassing zijn op alle demonstraties, zijn dat vlaggen, spandoeken en beeltenissen met discriminerende, beledigende of opruiende uitlatingen niet zijn toegestaan. Het is deelnemers aan de demonstratie bijvoorbeeld ook verboden bivakmutsen, sjaals, helmen, capuchons of andere attributen op of aan het hoofd te dragen, indien men daardoor onherkenbaar wordt en na afloop van de demonstratie moet men de plaats van de demonstratie ordelijk en netjes achterlaten en eventuele afvallen inzamelen en afvoeren. Uiteraard moeten de deelnemers zich ook aan de Covid-maatregelen houden.

Mocht men zich niet aan de regels houden, dan kan de burgemeester de demonstratie beëindigen. “Wij hebben geen aanleiding om te veronderstellen dat men zich hier niet aan houdt. Toezicht zal er echter wel zijn”, aldus de gemeente Bergen op Zoom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief