Sinterklaas is weer in Bergen op Zoom: ‘Kinderen hebben het thuis ook heel gezellig gehad’
Foto: Sint Nicolaas Comité BoZ

Sinterklaas is weer in Bergen op Zoom: ‘Kinderen hebben het thuis ook heel gezellig gehad’

BERGEN OP ZOOM - Hoewel de intocht van Sinterklaas dit jaar niet op de gebruikelijke manier door kon gaan, was het zaterdag toch één groot feest met de Grote Welkom Sinterklaas TV-Show. “We hebben er een groot feest van gemaakt met veel muziek en de Danspieten. Het was gezellig in de studio met Roos en Zoekpiet en ik heb al wel gehoord dat de kinderen het thuis ook heel gezellig hebben gehad”, stelt de Bergse Sinterklaas.


Tijdens de show kregen kinderen ook de gelegenheid om vragen te stellen aan de Sint. “Alle vragen, maar dan ook alle vragen waren heel leuk. Maar één vraag sprong er toch bovenuit hoor. Die vond ik echt de leukste. Wanneer ik een keertje mee zou gaan naar de voetbal wedstrijd AJAX - FC Madrid, met de papa van Krijn en Femke. Nou dat wil ik best wel, maar dan wel met de club shawl van FC Madrid”, lacht de Sint.

Natuurlijk was Sinterklaas graag met zijn boot aangekomen op de loswal onder het toeziend oog van al die kinderen. “Het mooiste is om al die blije kindergezichtjes aan de loswal te zien als we de haven van Bergen op Zoom met de stoomboot in komen varen. Je maakt heel wat kinderen blij. Maar ook de papa’s en mama’s. En wat dacht u van de opa’s en oma’s die genieten ook met volle teugen. Dan begint het Sint feest echt.”

Dat beaamt ook Hoofdpiet. “Ontzettend jammer! Een groot gemis!”, stelt hij. “Geen blije, zwaaiende kinderen op de loswal. Vreselijk. Maar we hebben met alle Pieten ons stinkende best gedaan om zo dicht mogelijk bij de kinderen te komen. Alleen is het jammer dat we door de televisie heen geen handjes en high-fives kunnen geven.”

Voor Sinterklaas en de Pieten is dit altijd een bijzondere periode. Ze genieten er dan ook met volle teugen van. “Het is natuurlijk erg leuk om als een soort held gezien te worden, zonder daar moeite voor te doen. Ik denk zelf dat het de kracht is van mijn prachtige imposante pak. Zo kreeg ik vorige week te horen van een vader dat zijn dochter er van overtuigd is dat ze met mij gaat trouwen later”, lacht Hoofdpiet.

De tijden dat kinderen bang werden gemaakt voor Piet zijn dan ook al lang voorbij, stellen Hoofdpiet en de Luisterpieten. “Spannend is het natuurlijk wel voor veel kinderen. Maar alle Pieten zijn lief, grappig en super ontwapenend. Het ergste wat je als kind kan overkomen is dat je te horen krijgt dat je beter je speelgoed moet opruimen. Daar hoeven geen dreigementen aan te worden toegevoegd.” De Luisterpieten beamen dat: “Kinderen vinden het altijd spannend als ze een Piet zien, zeker omdat ze maar 1 keer per jaar in Nederland zijn. Kinderen stel ik altijd gerust. Ik geef ze een handje en maak een leuk gesprekje! En altijd die belangrijke vraag stellen; ‘Wat wil jij krijgen van Sinterklaas?’”

Ondanks alle maatregelen gaan de kinderen de Pieten dit jaar zeker nog zien. “We gaan er alsnog een groot feest van maken, maar dan vooral thuis”, vertelt Sinterklaas. “Daarom vraag ik aan iedereen die dit nog niet heeft gedaan om de vlag uit te hangen en de ramen te versieren met “Welkom Sint & Piet’. Binnen in de huiskamer kan je het gezellig maken met het ophangen van heel veel gekleurde slingers. En elke dag kunnen de kinderen dan kijken naar Studio Pepernoot op ZuidWestTV. En……. Grote verrassing men kan naar de bioscoop C-Cinema Kiek in de Pot om op het grote witte doek te kijken naar het Sints Film Spektakel.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief