Culturele sector roept gemeente op: ‘Laat ons meedenken over het beleid’
<p>Janno den Engelsman is &eacute;&eacute;n van de ondertekenaars van het pamflet</p>

Janno den Engelsman is één van de ondertekenaars van het pamflet

(Foto: onbekend)

Culturele sector roept gemeente op: ‘Laat ons meedenken over het beleid’

BERGEN OP ZOOM - Zorgen dat Bergen op Zoom blijft bruisen. Dat is de naam van het pamflet dat zo’n dertig bezorgde professionals, waaronder veel ZZP’ers, actief in de culturele en creatieve sector in Bergen op Zoom naar het college van burgemeester en wethouders heeft verstuurd.


De professionals zijn het er allemaal over eens dat Bergen op Zoom een rijk cultureel leven heeft met voor ieder wat wils. “Makers en bedenkers, oud en nieuw talent, liefhebbers en professionals zorgen voor een bruisende creatieve gemeente. Daar is een stevig fundament voor nodig. Dat fundament staat nu onder druk.”

Door de coronacrisis is het culturele leven al voor een groot deel stilgevallen en de financiële situatie van de gemeente lijkt daar niet aan bij te dragen. “Met dit pamflet willen wij onze zorgen uiten over de toekomst van de culturele en creatieve sector in Bergen op Zoom. Wij pakken de handschoen op om die toekomst veilig te stellen.”

De professionals snappen dat er gesneden moet worden in de uitgaven, maar als er te hard wordt gesneden kan dat leiden tot onherstelbare schade. “Wat we nu nodig hebben is een duidelijke visie op onze culturele toekomst. Een toekomst met een goede culturele infrastructuur, waarbij het draait om creativiteit en ontwikkeling van talent. Om educatie en samenwerking. Om uitstraling van de stad. Een toekomst met oog voor de sociale en economische waarde van cultuur. Kortom, een toekomst waarin Bergen op Zoom blijft bruisen!”

De professionals roepen daarom het college op om hen mee te laten denken over de culturele toekomst van de stad.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief