Afbeelding
Foto: James Law, GLORY Sports International

GLORY maakt datum bekend van nieuw gevecht: Rico tegen Jamal Ben Saddik

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALSTEREN - Rico Verhoeven, oftewel ‘The King of Kickboxing’, stapt op 30 januari 2021 opnieuw in de ring. Hij neemt het op tegen Jamal Ben Saddik, oftewel The Goliath, in dit langverwachte wereldtitelgevecht in de zwaargewicht-klasse.

De Marokkaans-Belgische knock-out specialist Ben Saddik maakte zijn professionele debuut tegenover Verhoeven en versloeg de toekomstige kampioen - toen 21 jaar - met een TKO. Verhoeven nam in 2017 wraak door Ben Saddik uit te schakelen in de vijfde ronde van een legendarisch titelgevecht tijdens GLORY Redemption.

Sinds hun eerste ontmoeting in 2011 is Verhoeven uitgegroeid tot een atleet van wereldniveau. Sinds 2014 is hij de onbetwiste kampioen zwaargewicht en als ‘King of Kickboxing’ één van de meest dominante kickboksers aller tijden. Zijn dominantie in de GLORY-ring omvat een winning streak van 18 gevechten en zeven titelverdedigingen tegen ‘s werelds beste vechters.

Voor Ben Saddik is het gevecht tegen Verhoeven tijdens GLORY 77 waarschijnlijk het belangrijkste gevecht uit zijn carrière: niet alleen maakt hij aanspraak op de Championship belt, ook is dit voor hem dé kans om de rivaliteit voor eens en altijd af te sluiten. De 30-jarige challenger stond voor het laatst in de ring in december 2018, toen hij bij GLORY 62 het 8-persoons toernooi zwaargewicht won met een gebroken hand.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief