Wethouders wisten niets van te hoog loon; Geld wordt teruggestort
Foto: Remko Vermunt

Wethouders wisten niets van te hoog loon; Geld wordt teruggestort

BERGEN OP ZOOM - De drie ‘zakenwethouders’ die dit jaar zijn aangesteld om Bergen op Zoom te helpen rondom de bezuinigingen, hebben maandenlang te veel betaald gekregen. “Dit gebeurde buiten hun weten en schuld om. Hun bezoldiging wordt aangepast aan hun deeltijdaanstelling en het te veel uitbetaalde bedrag betalen zij terug”, laat de gemeente nu weten.


De drie wethouders, Petra Koenders, Mignon van der Zwan en Jeroen de Lange, zijn op 25 mei aangesteld als nieuwe wethouders van de gemeente Bergen op Zoom. Dat gebeurde op basis van een deeltijdaanstelling. “Naar aanleiding van vragen en opmerkingen van raadsleden over de bezoldiging, is er zorgvuldig onderzoek verricht naar de gemaakte afspraken, de besluitvorming hierover en de feitelijke administratieve verwerking. Door deze oplettende houding van de raad, kon er helderheid komen over de juiste bezoldiging.”

De gemeente laat nu weten dat er vanaf het begin sprake is geweest van miscommunicatie. “De drie betrokken wethouders zelf valt in deze absoluut niets te verwijten.” De wethouders zelf zijn stellig: “Er zijn betreurenswaardige fouten gemaakt, waarvan wij geen weet hadden. Vanzelfsprekend betalen wij de te veel uitbetaalde bezoldiging terug.”

“We vinden het vervelend dat dit incident de focus afleidde van waar het echt om gaat: Bergen op Zoom financieel gezond krijgen en de zo belangrijk gebleken kwaliteits- en cultuurverbetering over de volle breedte bereiken. De goede wil van veel mensen, in alle lagen van de samenleving en de gemeentelijke en bestuurlijke organisatie, sterkt onze overtuiging dat wij succesvol zullen zijn. Daar gaan we als college voor!” 

Voor de wethouders is de zaak hiermee afgedaan. Zij richten zich weer met volle kracht op hun taak, in het belang van de gemeente en de Bergse samenleving.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief