Verrassing voor Thuiszorg-toppers en Nieuwe ABG
<p>Uitreiking van de Amandelstaven.</p>

Uitreiking van de Amandelstaven.

(Foto: Tino Buuron)

Verrassing voor Thuiszorg-toppers en Nieuwe ABG

BERGEN OP ZOOM - Vertegenwoordigers van het Het Nieuwe ABG en van het virale team van Thuiszorg West Brabant kregen onlangs een verrassing aangeboden door leden van Lionsclub Bergen op Zoom “Scaldis”. Als blijk van waardering overhandigde president Leendert van Halst, tachtig roomboter amandelstaven.


Een klein gebaar voor het grote en vaak onderbelichte werk dat de sleutelspelers van deze teams in deze tijd verrichten. De wijkverpleegkundigen van het virale team, voeren dagelijks coronatesten uit bij kwetsbare patiënten thuis, die door ziekte of immobiliteit niet de gelegenheid hebben om zelfstandig een coronatestlocatie te bezoeken. 

Ook coronapatiënten die thuis (vaak ook palliatieve) zorg nodig hebben worden door het team bezocht. In het Nieuwe ABG heeft het virus meer dan de helft van de bewoners en een groot deel van de medewerkers getroffen. Voor het team betekent dit overuren draaien en flink aanpoten. De zorg blijft wel gewoon doorgaan. Voor Lionsclub Bergen op Zoom “Scaldis” niet meer dan normaal om deze doorzetters eens in het zonnetje te zetten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief