Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Van alle markten thuis: ‘De mensen staan liever hier dan in een drukke winkel’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Van een viskraam tot een groenteboer(in) en van nacht- en ondergoedmode tot hondenvoeding. De markt in Bergen op Zoom is letterlijk van alle markten thuis. Maar, hoe is dit jaar voor de marktkooplui? Spinnen zij garen bij de coronacrisis? Of blijven juist alle bezoekers weg? En hoe zit het op de markt met die anderhalve meter? 

Andrea van Hooijdonk staat al jaren, samen met haar broer Rob, op de markt in Bergen op Zoom. Iedere donderdag staan zij er met hun kraam vol groente en fruit. “Mijn vader stond in 1948 voor het eerst op de Markt in Roosendaal en een paar jaar later kwam hij ook naar Bergen op Zoom”, vertelt Andrea trots.

De groente- en fruitkraam heeft het sinds de coronacrisis eigenlijk alleen meer drukker gekregen. “Het is gezellig en bruisend op de markt”, roept Rob terwijl hij één van de klanten helpt en dat kan Andrea alleen maar beamen ondanks het slechte weer. “Sinds corona gaat het bij ons eigenlijk alleen maar beter. Mensen doen graag buiten hun boodschappen. Het is nu slecht weer, maar toch is er nog genoeg volk op de been. Dat zegt wel iets.”

Die mensen houden volgens Andrea netjes allemaal 1,5 meter afstand. “Echt mijn complimenten naar de klanten. Aan het begin hadden we soms rijen van een half uur, vanwege de 1,5 meter maatregelen maar er heeft niemand geklaagd. De mensen zijn ontzettend aardig en begripvol. Ze staan liever hier dan in een drukke winkel.”

Andrea staat dan ook met liefde en plezier in Bergen op Zoom op de markt. “We hebben in de loop van de jaren heel veel vaste klanten gekregen. Er is een vast groepje met mensen dat nog voor we eigenlijk open zijn, al naar de kraam komen. Dat is ontzettend fijn.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief