Afbeelding
Foto: Stichting BOV

Stichting BOV verplaatst voorstellingen Oliver! opnieuw, nu naar 2022

Door: Ruud Smolders Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Als gevolg van de coronacrisis ziet Stichting BOV zich genoodzaakt om de voorstellingen van de productie Oliver! opnieuw uit te stellen. Dit betekent dat de musical pas in april 2022 in theater De Maagd te zien zal zijn. kaarten blijven gewoon geldig.

Via een videoboodschap maakte Rob van den Aarsen, voorzitter van Stichting BOV gisteravond duidelijk dat de voorstellingen van Oliver! opnieuw uitgesteld worden. Hij deelde dit via deze weg mede aan alle leden, medewerkers en de kindercast. 

Het is voor de musicalvereniging door corona financieel niet haalbaar om de zeven geplande voorstellingen door te laten gaan. De bezoekersaantallen mogen wegens maatregelen niet zo hoog zijn en dit maakt het onmogelijk. Daarom ziet Stichting BOV geen andere optie dan alle voorstellingen van Oliver! voor de tweede keer te verplaatsen. Hiermee wordt vrijdag 1 april 2022 de nieuwe datum voor de première.

Voorzitter Van den Aarsen

“Dit is een pittig besluit”, aldus voorzitter Rob van den Aarsen. “Maar we moeten de realiteit onder ogen zien. De afgelopen tijd hebben we als bestuur regelmatig overleg gevoerd met het Artistieke Team en de productieleiding. Een snelle, positieve verandering van de situatie lijkt ons hoogst onwaarschijnlijk, zeker nu op dit moment het aantal bezoekers dat in theaters is toegestaan opnieuw op maximaal 30 ligt. Daarom is dit volgens ons, hoe pijnlijk ook, het enige juiste besluit.”

Gedurende het proces is er door Stichting BOV ook gekeken naar alternatieve mogelijkheden om Oliver! tóch in maart 2021 te kunnen opvoeren. Waaronder openluchtvoorstellingen en livestream. Door de extra kosten die dit met zich meebrengt, bleek een alternatieve uitvoering geen haalbare kaart. Afgezien van het financiële aspect is het door de coronabeperkingen niet mogelijk om de repetities in aanloop naar Oliver! weer op te pakken. 

De reeds gekochte kaarten blijven geldig en worden overgezet naar dezelfde zitplaatsen. De nieuwe data vind je hieronder.

Première vrijdag 27 maart 2020 ? Première vrijdag 1 april 2022
Zaterdag 28 maart 2020 ? zaterdag 2 april 2022
Woensdag 1 april 2020 ? woensdag 6 april 2022
Donderdag 2 april 2020 ? donderdag 7 april 2022
Vrijdag 3 april 2020 ? vrijdag 8 april 2022
Zaterdag 4 april 2020 ? zaterdag 9 april 2022
Zondag 5 april 2020 ? zondag 10 april 2022



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief