Afbeelding
Foto: Politie

Politie: ‘Pas op, want er gebeuren nu drie inbraken per dag’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Politieteam Bergen op Zoom deed onlangs al een oproep op Facebook om goed uit te kijken, omdat er in een relatief korte tijd meerdere inbraken waren geweest. De laatste dagen is dat alleen maar meer geworden.

“Een tijdje terug plaatste wij een bericht vanwege de toegenomen woninginbraken in ons teamgebied. Helaas heeft dit zich doorgezet en hebben er nu in november 44 woninginbraken plaatsgevonden, waarvan de afgelopen dagen 3 per dag”, stelt de politie.

De inbrekers zijn voornamelijk actief tussen 19.00 en 21.00 uur. Meestal verbreken ze een ruit aan de achterzijde van de vrijstaande woning en gaan ze op zoek naar geld en sieraden. Tweemaal is er een wit busje gezien. De inbraken worden vooral gepleegd langs uitvalswegen, zoals de A4.

“Wij gaan er alles aan doen om deze inbrekers te pakken. Echter hebben wij jullie ogen en oren hier hard bij nodig! Hoor of zie je iets verdachts en vertrouw je het niet, dan mag je direct 112 bellen! Bijvoorbeeld bij glasgerinkel of gestommel bij een woning of het zien van onbekende personen in een tuin. Wij komen liever een keer voor niets dan te laat! Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief