Afbeelding

FVD Brabant wil opheldering over gevaarlijke stoffen over de A4

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Wat zijn de gevaren voor de Brabantse Wal-gemeenten als de Heinenoordtunnel open wordt gesteld voor gevaarlijke stoffen in 2024? Die vraag heeft Maikel de Bekker (Statenlid) gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Onlangs werd bekend dat de Heinenoordtunnel in 2024, na renovatie, wordt opengesteld voor gevaarlijke stoffen. “Net als de Brabantse Wal-gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen maken wij ons als FVD Brabant zorgen om deze ontwikkeling. Naast dat er een uitvoerig plan moet liggen bij eventuele calamiteiten voldoet de rijksweg A4 in het Brabantse gedeelte niet als het gaat om het verwerken van vervoer van Gevaarlijke Stoffen”, stelt De Bekker. 

Hij is van mening dat er eerst andere knelpunten zijn die opgepakt moeten worden, zoals de verkeersdruk bij knooppunt Zoomland. “Van 2-baans naar 1 naar 3 en weer terug naar 2-baans”, benoemt hij. “Maar, ook de brug over de A4 bij het Bravis ziekenhuis die te laag is, waardoor vrachtverkeer wat er niet onderdoor kan eerst richting centrum moet rijden en bij de eerst volgende rotonde weer terug richting snelweg moet rijden.”

De Bekker wil dan ook van het provinciebestuur weten of men op de hoogte is van deze problemen én welke rol zij voor zichzelf zien om hier, samen met de Brabantse Wal-gemeenten, in op te trekken richting het Rijk. “Hoe en wanneer gaat Gedeputeerde Staten meehelpen deze knelpunten op te lossen?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief