CDA wil duidelijkheid over uitkeringen: ‘Kan zoiets ook in Bergen op Zoom gebeuren?’
Foto:

CDA wil duidelijkheid over uitkeringen: ‘Kan zoiets ook in Bergen op Zoom gebeuren?’

BERGEN OP ZOOM - Wat doet de gemeente Bergen op Zoom op dit moment om ervoor te zorgen dat inwoners die recht hebben op een uitkering precies weten wat wél mag en wat niet is toegestaan? Dat wil Hans Peter Verroen (CDA) weten nadat een verhaal in de media verscheen van een vrouw die 7000 euro moet terugbetalen, omdat haar moeder boodschappen voor haar deed. 


“We zijn geschrokken. Zou zoiets ook in Bergen op Zoom kunnen gebeuren?”, vroeg Hans Peter Verroen zich af en ook de CDA-raadsleden kregen vragen gesteld: “Mag ik nog wel etenswaren die voor mij meegenomen worden aannemen? Vallen alle voedselpakketten die ik van de Voedselbank krijg óók onder boodschappen? Ik eet elke vrijdag bij mijn ouders, telt dat ook? Ik heb de fiets van mijn kind verkocht op marktplaats, omdat die fiets te klein is geworden, telt dat ook mee?”

Het waren vragen waar het CDA niet meteen antwoord op had. “De overheid heeft de taak op te komen voor de belangen van de burgers en rechthebbenden op een uitkering moeten goed worden voorgelicht. Zodat zij niet te goeder trouw handelend in valkuilen van onze soms erg ingewikkelde wetgeving terecht komen.” Daarom wil het CDA dat Bergen op Zoom helderheid, actief en aan de voorkant, informatie verschaft over wat wél en wat niet kan en mag.

Onze fractie zal zich de komende tijd, juist in een tijd waarin het Sociaal Domein verdedigd moet worden, het aandacht bezig houden met het gemeentelijke beleid en uitvoering van de participatiewet.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief