Lijst Linssen: ‘Open dagen van middelbare scholen zijn onverantwoord’
Foto:

Lijst Linssen: ‘Open dagen van middelbare scholen zijn onverantwoord’

BERGEN OP ZOOM - Een aantal middelbare scholen wil toch Open Dagen organiseren voor groep 8-leerlingen en hun ouders. Dat stelt Sander Siebelink van Lijst Linssen. “Ondanks de sluiting van de scholen (m.u.v. examenklassen) en het advies om geen andere gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Wij vinden dat onverantwoord.”


Lijst Linssen is verbaasd over het organiseren van deze Open Dagen. “Uit recent onderzoek is gebleken dat ook jongvolwassenen een groter risico op overdracht van het coronavaccin met zich meedragen. Naar onze mening lopen medewerkers van de scholen, ouders en leerlingen daarmee grote risico’s. Ongeacht het feit of er maar kleine groepen worden toegelaten.”

De fractie wil daarom van het college van burgemeester en wethouders weten of men op de hoogte is van dat diverse middelbare scholen toch Open Dagen organiseren. “Gaat u op korte termijn het gesprek aan met de scholen om het organiseren van Open Dagen terug te draaien en de scholen te wijzen op het feit dat in heel veel andere gemeenten de Open Dagen via o.a. videopresentaties worden georganiseerd?”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief