Ludieke actie van Bouwclub De Notekrabbers: ‘We willen de mensen prikkelen en laten lachen’
<p>De Notekrabbers voor hun zojuist verworven bouwkot</p>

De Notekrabbers voor hun zojuist verworven bouwkot

(Foto: Leo Ens)

Ludieke actie van Bouwclub De Notekrabbers: ‘We willen de mensen prikkelen en laten lachen’

BERGEN OP ZOOM - Een bijzonder bericht kwam vrijdagochtend binnen op de redactie van de Bergen op Zoomse Bode. ‘Bouwclub De Notekrabbers heeft, na al 33 jaar in oprichting te zijn, eindelijk een bouwkot voor zichzelf’, stond er in het bericht te lezen. Maar, al snel bleek het om een ludieke grap te gaan van Sjaak Christiaan Rotum, oftewel S.C.Rotum.


“Wij willen al jaren een wagen bouwen voor de optocht, maar de bouwkoten waar de bouwers tegenwoordig in werken voldoen niet aan de gestelde kwaliteitseisen. Het moet wel veilig en comfortabel blijven natuurlijk! De hele avond knutselen met het gevoel dat elk moment de kiet kan instorten, dat is niet ontspannend bouwen”, stelt de bouwclub.

“Maar, met de berichten over de verkoop van vastgoed door de gemeente spitsten we onze oren en één van de objecten had gelijk de aandacht. Het is perfect om kleine gerijkes in te bouwen, het heeft een eigen hijsbalk zodat materialen over het water aangevoerd kunnen worden, er is een goed nat te houden kleiput voor de deur om de hoek én de stookkosten zijn te verwaarlozen. Zo kan er dus ook duurzaam gebouwd worden!”

De bouwclub heeft eind vorig jaar contact opgenomen met de stadsmakelaar en die accepteerde het bod enthousiast. “Voor de penningmeester was het een koud kunstje om de financiën rond te krijgen, na 33 jaar in oprichting te zijn zonder uitgaven aan dure bouwsels was er volop geld in kas. Bovendien, eerlijk is eerlijk, met zo’n lage vraagprijs was de gemeente meteen de eerste sponsor! Dus kan bouwclub i.o. De Notekrabbers eindelijk beginnen met bouwen. Deze week nog zelfs en dat komt goed uit, de optocht gaat immers niet door dit jaar, waardoor er een extra nootzaak om juist wel te bouwen is ontstaan. De club heet niet voor niks De Notekrabbers, want waar noot is, moet gekrabd worden! Ze denken het ontstane gat prima op te kunnen vullen met hun allereerste bouwsel.”

De echte Bergenaren weten natuurlijk dat het hier om een ludieke actie gaat. Het bouwkot dat omschreven wordt, is immers het Spuihuisje op het Wagenpleintje. “Dit jaar is er natuurlijk geen Vastenavend”, zegt één van de mensen achter BC De Notekrabbers. “Maar we vinden het zonde om het zomaar voorbij te laten gaan. We houden ons rondom de Vastenavend altijd al bezig met ‘grappige dingen’ en daarom hebben we dit jaar een zogenaamde bouwclub opgericht.”

Met die bouwclub gaan ze de komende tijd verschillende leutige acties organiseren. “Zodat mensen die door de stad lopen, toch soms iets tegenkomen waar ze even om moeten lachen. We willen de mensen prikkelen en laten lachen.” Welke acties er precies gaan volgen is nog niet bekend, maar houd je ogen en oren dus open.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief