Bergen op Zoom krijgt eigen vaccinatielocatie; Testlocatie wordt flexibel inzetbaar
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Bergen op Zoom krijgt eigen vaccinatielocatie; Testlocatie wordt flexibel inzetbaar

BERGEN OP ZOOM - De coronatestlocatie, die op dit moment in aanbouw is aan de Wattweg, wordt flexibel inzetbaar. Dat laat GGD West-Brabant weten. Dat betekent dat de locatie niet alleen gebruikt gaat worden voor coronatesten, maar dat mensen de locatie ook kunnen gebruiken om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. 


De L-testlocatie is in aanbouw en kan straks ruim 3.000 tests per dag afnemen - naargelang de behoefte - met een capaciteit van 16 loketten. Dit staat bijna gelijk aan het totaal aantal testen dat nu gedaan wordt in de vier bestaande teststraten in West-Brabant. De locatie zal in eerste instantie op 1 februari aanstaande opengaan als testlocatie, of twee paar dagen eerder als de testbehoefte heel hoog is.

Wanneer de locatie de deuren opent, gaan mensen te voet door de teststraat. Auto’s en fietsen kan men op het naastgelegen parkeerterrein parkeren. Het grote paviljoen en de route ernaar toe zal zo worden ingedeeld dat er een goede scheiding is tussen testen en vaccineren. “Voor het vaccineren volgen we de landelijke vaccinatiestrategie. Volgens deze strategie gaat de GGD ook de groep van thuiswonende ouderen 60 – 75 jaar vaccineren evenals de groep 18 – 60 jaar. Wanneer en voor welke doelgroep we dit gaan doen, maken we bekend zodra dit aan de orde is.”

De testlocatie in Etten-Leur is niet langer beschikbaar voor de GGD West-Brabant, de laatste operationele dag is hier op 27 januari aanstaande.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief