Me bloeie wir op: Leut via de kabel en internet!
<p>Digitale beleving van Vastenavendfeest.</p>

Digitale beleving van Vastenavendfeest.

(Foto:)

Me bloeie wir op: Leut via de kabel en internet!

BERGEN OP ZOOM - In de donkere dagen na de feestdagen is voor de Bergenaren de Vastenavend het feest waar wij met zijn allen naar uitkijken. Dit jaar leven we echter in een hele nieuwe werkelijkheid. Een werkelijkheid die betekent dat we de Bergse Vastenavend, het feest dat je dicht bij elkaar beleeft, niet vieren zoals we gewend zijn.


Toch vinden we ook creativiteit in alle beperkingen. Zoals tijdens 11-11 toen we onze “Nuuwe n’Òòg’eid” op een waardige digitale manier aan de stad voorstelden. Gezien de huidige vooruitzichten zetten we nog meer in op een digitale beleving van ons Vastenavendfeest. Want Vastenavend zal ’t zijn!

Tradities
Onze Vastenavend tradities brengen we via onze eigen “Omroep Wana”. Leut uit de kabel en via internet dus om thuis uw eigen eengezinscafé te creëren. We beginnen op 23 januari met het bekend maken van het nieuwe Vastenavendliedje. Vanaf dan zenden we regelmatig uit met Omroep Wana via onze internetkanalen en werken we samen met Zuidwest TV. Zo zullen we kunnen genieten van uitzendingen van Tusse de Schuifdeure. Uiteraard zullen ook onze kleine Krabbekes niet vergeten worden en er is zelfs al nagedacht over de dinsdag van de Optocht. Iedere week vanaf nu, delen we meer details over de uitzendingen.


Samen vieren
Maar Vastenavend vieren we samen. Met 'n kleine twist in het motto van dit jaar "Same bloeie me wir op” zoeken we de samenwerking op met alle Krabben. Zo zal er een wedstrijd zijn wie zijn of haar gevel het gèèfst aan weet te kleden en als één van de hoogtepunten is er een grote Stadsboeremaaltijd op de Vastenavendzaterdag, compleet met een te bestellen doe-het-zelf boerenmaaltijdbox. Ook horen wij ideeën uit de stad zoals een Vastenavend Bingo, waar we dan ook graag aan meewerken.

Meer informatie
Kortom, ondanks alle maatregelen valt er nog genoeg Leut te vieren. Hou onze site www.stichtingvastenavend.nl, onze social media kanalen en ook de lokale media in de gaten! Vanaf volgende week zullen we daar meer informatie delen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief