Afbeelding
Foto: Verkeerspolitie ZWB

Man (32) uit Schiedam verstopt 41 gram hennep in tasje van tweejarige kind

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

HALSTEREN - De politie heeft zaterdag een 32-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij was in het bezit van een vals Belgisch rijbewijs en had drugs bij zich. In het tasje van zijn tweejarige bijrijder zat ook hennep. Het jongetje is na overleg met de Kinderbescherming onttrokken aan het ouderlijk gezag.

Rond 17.00 uur hield de politie de verdachte, die op dat moment in een Belgische auto reed, staande. De man toonde de agenten een Belgisch rijbewijs, dat bij controle vals bleek te zijn. In de auto zat ook een jongetje van twee jaar oud. Hij is samen met de verdachte overgebracht naar het politiebureau. 

Het jongetje had een tasje om waar een sterke henneplucht vanaf kwam. Daarom werd het tasje op het politiebureau onderzocht. Er bleek 41 gram hennep in te zitten. Bij fouillering van de verdachte kwawen er ook nog twee valse identiteitsbewijzen tevoorschijn uit zijn onderbroek. 

De peuter is vermoedelijk het neefje van de verdachte. Na overleg met de Kinderbescherming is het jongetje onttrokken aan het ouderlijk gezag en ergens anders onder gebracht. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief