Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Gilly Vervest: ‘We missen de mensen die gewoon lekker komen snuffelen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - “Het is heel vervelend en dan druk ik me zacht uit”, stelt Gilly Vervest, eigenaar van de Waterput. Hij baalt natuurlijk enorm van de verlengde lockdown, maar hij heeft het ook geaccepteerd. “We kunnen er toch niets aan veranderen.”

Gilly runt, samen met zijn zoon, de platenzaak in de Bosstraat in Bergen op Zoom. Elke dag is één van hen gewoon in de winkel aanwezig. “We krijgen enorm veel mailtjes binnen, maar ook bestellingen. Die handelen we iedere dag af.” Op dagen dat vader en zoon samen in de winkel staan, gaat de tijd toch sneller merken ze. “Gisteren stond alleen mijn zoon in de zaak en toen ik hem ‘s avonds sprak, had hij het er toch moeilijk mee gehad. Het is een kwestie van accepteren, maar dat gaat op de ene dag makkelijker dan de andere.” Ook hij vindt het nog raar om zijn winkel binnen te treden en daarna de rolluiken weer dicht te doen. 

“Als er een nieuwe plaat uitkomt, dan wordt ‘ie gewoon besteld door de liefhebbers. Maar, we hebben natuurlijk een grote voorraad en we missen de mensen die gewoon lekker komen snuffelen.” Toch mag Gilly niet klagen over de klandizie. Hij wordt dagelijks bestookt met vragen over welke LP’s mensen moeten kopen en regelmatig krijgt hij bestellingen binnen. “Tijdens de decembermaand hebben veel mensen bij ons gekocht, dat merk je nu wel. Detailhandel en horeca maken de stad en dat beseffen de mensen.” Bang dat de Waterput er aan het eind van de coronacrisis er niet meer is, dat is Gilly niet. “We zijn een gezond bedrijf, dus daar ben ik niet bang voor.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief