Afbeelding

Hilde den Biggelaar: ‘Als ik dit overleef, dan moet het goedkomen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Hilde den Biggelaar is in maart 2020 officieel begonnen met haar eigen boetiek: Blended. De kledingzaak in ‘t Vierkantje was nog maar net geopend, toen het coronavirus om zich heen sloeg. “Een week later ging de horeca dicht en liep er bijna niemand meer op straat”, vertelt Hilde.

“Ik zit zelf niet snel in de put, maar bij de eerste lockdown had ik wel even zoiets van: ‘Als ik dit maar ga overleven’. Ik had net mijn droom waargemaakt, maar ik was bang dat het na één week alweer voorbij zou zijn.” Want, waar andere ondernemers kunnen teren op reserves én een groot klantenbestand moest Hilde met niets beginnen. De 24-jarige onderneemster zette dan ook vol in op de verkoop van kleding via Facebook en Instagram. Dagelijks komen er verschillende outfits online te staan. “We werken met een professionele fotograaf en we laten kleding zien in de maten XS tot XXL. Zo hopen we aan ieders behoefte te kunnen voldoen.”

“Zo proberen we toch een beetje te verkopen. Er wordt positief op gereageerd en het is leuk dat er iets van geld binnenkomt, maar je kan het natuurlijk niet vergelijken met wanneer je gewoon open zou zijn.” Gelukkig kon Hilde in de zomer wel gewoon open en kwamen er ook steeds meer mensen naar de binnenstad. “We hebben toen een klein klantenbestand op kunnen bouwen en die klanten weten ons, ook nu, gelukkig nog steeds te vinden. Anders hadden we het niet gered.” Een ding weet Hilde zeker: ‘Als ik dit overleef, dan moet het goedkomen.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief