Afbeelding

Tuiswerrekedisie van het Gròòt Berregs Diktee

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Dialectgenootschap De Berregse Kamer is blij te kunnen melden dat het 27e Gròòt Berregs Diktee doorgaat, maar dit jaar als Tuiswerrekedisie. Veel mensen hebben al een aantal weken of zelfs maanden ervaring met thuiswerken. En, omdat we nog steeds niet bij elkaar kunnen komen gaan we dit jaar het Berregs Diktee ook thuis maken.

Van een echt dictee kan natuurlijk geen sprake zijn, maar De Berregse Kamer heeft een aantal leuke en uitdagende Berregs-Dialect-opdrachten bedacht rondom het thema: “Amme toch ’s sente n’adde”.

Meedoen via de site

Iedereen kan meedoen met de Tuiswerrek-edisie van ’t Gròòt Berregs Diktee 2021. Van zaterdag 23 tot zaterdag 30 januari is deze edisie beschikbaar via de site van de Berregse Kamer.

Verhalenwedstrijd

Een traditioneel onderdeel van ’t Gròòt Berregs Diktee is de Ver’alewedstrijd. Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden zijn er toch negen verhalen ingestuurd voor de Ver’alewedstrijd. Deelnemers aan de Tuiswerrekedisie van ’t Diktee kunnen de verhalen beoordelen en een winnaar aanwijzen.

Prijzen

Net als anders zijn er ‘buitegewòòne’ prijzen te winnen. Winnaars krijgen per e-mail bericht. Het bestuur van De Berregse Kamer hoopt dat er in de loop van februari gelegenheid zal zijn voor een kleine, maar feestelijke prijsuitreiking.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief