Afbeelding
Foto: Cultuurbedrijf

PvdA op de bres voor lokale culturele sector: Verdeel geld onder kleinere, lokale organisaties

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom ontvangt, volgens de PvdA-fractie, een bedrag van 979.423 euro om de lokale culturele infrastructuur te ondersteunen. “Hoewel wij de steunmaatregelen zien als ‘doekje voor het bloeden’, is de Partij van de Arbeid van mening dat de gemeente een belangrijke rol heeft als gaat om het attenderen van de lokale culturele sector in Bergen op Zoom op de steunmaatregelen”, aldus Adam Ahajaj.

Het coronavirus heeft op economisch gebied al flinke sporen achtergelaten. Verschillende sectoren hebben financieel te leiden onder de noodzakelijke maatregelen om het coronavirus te kunnen bestrijden, waaronder ook de lokale, culturele infrastructuur. “Als Partij van de Arbeid zijn wij van mening dat de steungelden tegemoet zouden moeten komen aan de kleinere, lokale culturele organisaties. Voorbeelden hiervan zijn koren, orkesten, lokale stichtingen, cultuureducatie en participatie-initiatieven. Veel zelfstandige professionals in de culturele sector werken samen met dit soort organisaties en zijn wat inkomsten betreft ook deels afhankelijk van dit soort organisaties”, stelt Ahajaj. 

Hij wil dan ook weten van het college of men al heeft nagedacht over hoe zij de middelen willen gaan besteden. “Is het college het met ons eens dat deelname aan cultuur voor kwetsbare groepen moeilijker is geworden als gevolg van de coronacrisis en dat dit onwenselijk is voor de kansengelijkheid en het welzijn van onze inwoners? Zo ja, welke lokale maatregelen zijn er getroffen om ervoor te zorgen dat deze doelgroep in aanraking blijft komen met cultuur?”, wil Ahajaj weten. Ook wil hij weten welke acties ondernomen zijn richting scholen om hen te helpen om culturele activiteiten en lessen doorgang te laten vinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief