Afbeelding
Foto: James Law, GLORY Sports International

Kickbokser Rico Verhoeven gaat niet vechten tegen Jamal Ben Saddik

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALSTEREN - Kickbokser Rico Verhoeven stapt op zaterdag 30 januari niet in de ring met Jamal Ben Saddik. Dat heeft de wedstrijdleiding GLORY bekendgemaakt. Zwaargewicht Jamal Ben Saddik heeft zich namelijk teruggetrokken uit het gevecht vanwege een rugblessure.

"Deze blessure houdt Ben Saddik de komende maanden uit de ring, waardoor hij gedwongen is zich terug te trekken uit het GLORY zwaargewicht titelgevecht tegen Rico Verhoeven tijdens GLORY 77 op 30 januari aanstaande", aldus GLORY.

Na jaren van wachten had Ben Saddik eindelijk weer de kans om de wereldtitel te winnen. De twee zwaargewichten stonden al twee keer eerder tegenover elkaar. In 2011 won de Belgische Marokkaan, maar in 2017 was het Rico Verhoeven die aan het langste eind trok. Rico Verhoeven heeft inmiddels 18 keer achter elkaar gewonnen en is daarmee sinds 2013 al 'The King of Kickboxing'. 

Verhoeven stond in december 2019 voor het laatst in de ring om zijn wereldtitel te verdedigen. Toen stond hij tegenover Badr Hari die voor de tweede keer vanwege een blessure op moest geven. Een lange tijd werd gedacht dat Badr Hari en Rico Verhoeven opnieuw de strijd met elkaar zouden aangaan, maar op dat gevecht moeten de liefhebbers nog even wachten.

GLORY is druk bezig met een vervanger voor het titelgevecht tegen Verhoeven om GLORY 77 en alle fantastische gevechten op de fight card door te laten gaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief